Bloomberg, el multimilionari de 77 anys que vol treure Trump de la Casa Blanca
Amb 77 anys, Bloomberg vol derrotar Trump a les eleccions presidencials (Reuters/Scott Morgan)

Bloomberg, el magnat de 77 anys que se suma a la cursa demòcrata contra Trump

L'exalcalde de Nova York diu que s'hi presenta perquè considera que no hi ha cap altre aspirant que pugui desbancar el president

RedaccióActualitzat

Nou aspirant a conquerir la Casa Blanca. Amb 77 anys, el multimilionari Michael Bloomberg entra en la cursa per les presidencials dels Estats Units com l'anti-Trump dels demòcrates. L'exalcalde de Nova York i fundador de l'agència de notícies econòmiques que porta el seu nom ha formalitzat la seva candidatura a les primàries del partit.

Bloomberg ha anunciat que es presenta a través d'un comunicat en què diu que el seu objectiu és derrotar Donald Trump i reconstruir el país. Assegura que el país no es pot permetre quatre anys més d'imprudències i que el president actual és una amenaça existencial per als valors dels Estats Units.

El veterà multimilionari explica que s'hi presenta perquè no veu ningú al seu partit que pugui derrotar el líder republicà. A més, diu que no acceptarà donacions i finançarà personalment la seva campanya, com va fer les tres vegades que es va presentar amb èxit a l'alcaldia de Nova York.

Michael Bloomberg milita ara a les files demòcrates però abans ho va fer a les republicanes. De fet es va presentar a l'alcaldia de Nova York com a republicà el 2001, càrrec que va ocupar durant 12 anys. El seu nom ja sonava com a possible candidat a la Casa Blanca com a independent, però finalment va fer costat a Barack Obama.
 

Amb Obama a la Casa Blanca, fa tres anys (Reuters/Mary Calvert)​ 


Entre els deu més rics del món: 54.000 milions de dòlars, segons Forbes 

La revista Forbes calcula que la fortuna de Michael Bloomberg és de 54.000 milions de dòlars. Figura en el novè lloc d'entre els més rics del món.

Descriu Trump com "un empresari que va fracassar i que es va declarar en fallida diverses vegades abans de començar la campanya presidencial."

Si obté la presidència dels Estats Units, el magnat promet abordar "el sistema immigratori", que considera "cruel i disfuncional", així com la crisi climàtica i també "la corrupció a Washington que protagonitzen grups d'interès."
 

Michael Bloomberg és la novena fortuna del món, segons Forbes (Reuters/Brendan McDermid) 

Abans d'enfrontar-se a Trump, Michael Bloomberg s'haurà de disputar la nominació com a candidat demòcrata amb rivals com Bernie Sanders, un altre polític veterà de 78 anys. Bloomberg entra en campanya quan només falten deu setmanes perquè comencin les primàries, amb el caucus d'Iowa.

Els crítics del nou candidat li retreuen els vincles amb el món financer de Wall Street.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEleccionsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut