Madrid

Blanco presentarà en l'últim Consell de Ministres de l'any el nou model aeroportuari

Últim Consell de Ministres de l'any. L'executiu espanyol aprovarà el traspàs de Rodalies a la Generalitat, fixarà l'increment del salari mínim interprofessional i donarà llum verda al nou Pla 2000E per la compra d'un cotxe. El ministre de Foment, José Blanco, també presentarà la nova proposta de model de gestió aeroportuària. En acabar, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà per fer balanç de l'any.

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, presentarà en l'últim Consell de Ministres del 2009 el nou sistema de gestió aeroportuària, en què es preveu la participació de les comunitats autònomes. Serà al darrer Consell de Ministres de l'any, però no es donarà a conèixer fins al pròxim 12 de gener, en compareixença parlamentària. El nou model d'Aena té per objectiu fer un sistema més eficient i competitiu, segons el Ministeri de Foment.

Durant el Consell, l'executiu de Zapatero aprovarà l'augment del salari mínim interprofessional de l'any que ve i les subvencions previstes al nou pla 2000E per la compra de vehicles. Encara no ha transcendit quin serà l'augment del salari mínim que fixarà el reial decret, però des del Ministeri de Treball es va informar els sindicats de la voluntat que aquest increment fos d'un 1%.

Pel que fa al Pla 2000E, tindrà una dotació pressupostària de 100 milions d'euros i, tal com va anunciar el ministre d'Indústria, no es prorrogarà un cop s'acabi aquesta partida.

José Luis Rodríguez Zapatero presidirà la trobada de tot el seu executiu i, quan acabi, farà la ja habitual compareixença per fer balanç de l'any que s'acaba.

Anar al contingut