Madrid

Blanco diu que Espanya no és capaç de mantenir i conservar les infraestructures sense tocar els impostos

L'endemà que l'associació de constructores d'obra pública (Aerco) proposés al govern articular un nou impost sobre els carburants per als vehicles que circulen per les carreteres espanyoles, el ministre de Foment, José Blanco, ha manifestat que Espanya no és capaç de mantenir i conservar les infraestructures "sense tocar el sistema impositiu". I, en aquest sentit, ha dit que estudiarà la proposta d'Aerco. Ràpidament la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha descartat modificar els impostos "a curt termini".

Actualitzat
Després d'assegurar que el manteniment de les autovies suposa cada any prop 2.000 milions a l'Estat i recordar que l'Estat "té la xarxa d'autovies lliures de peatge més extensa d'Europa", Blanco considera que "Espanya haurà de plantejar-se seriosament si amb els recursos que disposa som capaços de tenir el millor estat del benestar, les millors autovies i la menor càrrega impositiva". I, en aquest sentit, no descarta apujar els impostos. I és que, segons diu: "Espanya no és capaç de mantenir un sistema de conservació d'infraestructures i continuar construint les infraestructures necessàries sense tocar absolutament gens el sistema d'impostos"

Així doncs, Blanco, que també ha recordat que l'Estat "és el segon país que paga menys impostos sobre hidrocarburs de tota la UE", creu necessari "reflexionar sobre si som capaços de buscar recursos per garantir una bona conservació de les carreteres". Una mesura que ja va plantejar a les comunitats autònomes, així com la necessitat d'analitzar-ho abans de les eleccions generals.

El ministre considera que a Espanya "li manca una mica de patriotisme, ja que tot ens ha sortit gratis". I ho ha justificant dient que Espanya ha arribat a invertir l'1,16% del PIB en infraestructures, mentre que els Estats Units, Alemanya o el Regne Unit hi inverteixen per sota de l'1%.

Salgado descarta apujar impostos


Poc després de les declaracions de Blanco, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que "a curt termini" no es modificaran els impostos, ni directes ni indirectes. Tanmateix, ha recordat que la pressió fiscal a l'Estat està entre 7 i 8 punts per sota de la mitjana europea, "en part -diu- per culpa de la crisi".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut