Madrid

Bitllets de l'AVE Barcelona-Madrid a meitat de preu amb la nova tarifa "last minute"

Els bitllets de l'AVE Barcelona-Madrid es podran comprar a meitat de preu amb una nova tarifa que Renfe estrenarà el pròxim 11 de març. Es tracta de la tarifa "last minute", i per aprofitar-la s'hauran de comprar els bitllets 24 hores abans de la sortida del tren. La companyia ferroviària ha fet aquest anunci en una roda de premsa amb motiu del primer aniversari de l'AVE Madrid-Barcelona.

Actualitzat
A banda d'aquesta nova tarifa "last minute", Renfe oferirà una altra novetat: a partir del 23 de febrer la tarifa web, que permet descomptes de fins al 60% per les compres per internet, i la tarifa estrella, amb rebaixes del 40%, no s'aplicaran només a les compres anticipades, com passava fins ara, sinó també a les que ja no s'exigirà un termini fix.

Aquests anuncis s'han fet coincidint amb el primer aniversari de l'AVE Barcelona-Madrid. Avui fa un any que Barcelona i Madrid van quedar connectades per l'alta velocitat, i, per tant, avui és hora de fer balanç. Balanç positiu, segons els responsables del servei, que han donat també algunes xifres estadístiques. S'han fet 20.000 viatges, que han portat prop de sis milions de viatgers.

Aquests viatgers han fet el recorregut complet entre Barcelona i Madrid o bé han parat en una de les estacions intermèdies. De fet, gairebé s'ha doblat el nombre de persones que feien aquest trajecte abans de l'arribada de l'AVE. La puntualitat ha estat molt alta, del 99,18%. També hem de dir que un 61% dels viatgers són homes; un 39% dones, i la mitjana d'edat dels usuaris és de 44 anys i mig.

1 ANY D'AVE BARCELONA-MADRID
Total de trens: 19.354
Total de viatgers: 5.868.478
Puntualitat: 99,18%
Perfil dels viatgers: 61,2% homes / 38,8% dones
Mitjana d'edat: 44,4 anys
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut