Washington

Bill Richardson renuncia al seu nomenament com a secretari de Comerç del govern d'Obama

Ja fa 8 dies que al president electe dels Estats Units, Barack Obama, se li complica la transició del dia 20. Al seu silenci sobre l'ofensiva israeliana a Gaza s'hi ha afegit, aquest diumenge al vespre, la renúncia d'un dels seus ministres nomenats. Es tracta de l'hispà Bill Richardson, governador de Nou Mèxic i nomenat per Obama fa un mes com a futur secretari de Comerç. S'ha retirat abans de prendre'n possessió per una investigació sobre possibles irregularitats en el contracte d'una companyia amb l'administració del seu estat.

Actualitzat
El governador de Nou Mèxic, Bill Richardson, ha anunciat que renuncia al nomenament com a secretari de Comerç del nou govern de Barack Obama, en ser objecte d'una investigació judicial. Un jurat investiga com una companyia de Califòrnia que va fer donacions a Richardson va aconseguir un lucratiu contracte amb el govern de Nou Mèxic.

Sobre aquesta investigació i els seus efectes sobre el futur govern d'Obama, Bill Richardson ha assegurat que no havia fet res incorrecte, però que cessava perquè les perquisicions haurien causat retards en el seu procés d'investidura al Congrés. "Tant jo com la meva administració hem obrat degudament i aquesta investigació ho posarà de manifest. Però he conclòs que la investigació també obligaria a un insostenible retard en el procés de confirmació", ha declarat.

L'equip de transició d'Obama ha informat que el president electe ja ha acceptat la decisió de Richardson. Segons la cadena de televisió NBC, Obama ha acceptat la renúncia del governador amb un "gran pesar".
Anar al contingut