De Blasio jura el càrrec d'alcalde, acompanyat de la seva família i davant de Bill Clinton.
De Blasio jura el càrrec d'alcalde, acompanyat de la seva família i davant de Bill Clinton.
Nova York

Bill de Blasio pren possessió com a nou alcalde de Nova York

El primer alcalde demòcrata de Nova York en les últimes dues dècades ha pres possessió del càrrec aquest primer dia de l'any, en una cerimònia a les escales de l'ajuntament. De Blasio ha jurat el càrrec sobre una Bíblia que va pertànyer a l'expresident Franklin D. Roosevelt, sostinguda per Bill Clinton.

RedaccióActualitzat

Festa a Nova York aquest primer dia de l'any per celebrar la presa de possessió de Bill de Blasio com a alcalde de la ciutat. Tot i que aquesta mitjanit ja ha assumit el càrrec en un acte privat al domicili del fiscal general de l'estat de Nova York, la cerimònia de jurament públic s'ha fet al migdia en un acte públic a les escales de l'ajuntament.

L'expresident dels Estats Units Bill Clinton ha estat l'encarregat de prendre jurament a De Blasio, que va treballar en l'administració demòcrata com a director regional del Departament d'Habitatge i Desenvolupament Urbà i també va ser director de campanya de Hillary Clinton quan va ser escollida senadora l'any 2000. De Blasio, l'alcalde número 109 de la Gran Poma, ha fet el jurament sobre una Bíblia que va pertànyer al també expresident demòcrata Franklin D. Roosevelt.

De Blasio és el primer alcalde demòcrata de Nova York en dues dècades i succeeix Michael Bloomberg, que ha ocupat el càrrec durant dotze anys. Bloomberg ha deixat una ciutat més segura i pròspera, però amb diferències més accentuades entre rics i pobres. El nou alcalde, de 52 anys, vol incidir més en les polítiques socials, pretén acabar amb la pràctica policial de l'"stop and frisk" i ha promès lluitar per incrementar els impostos als milionaris que serveixin per fer llars d'infants gratuïtes.

Anar al contingut