Bill Cosby surt emmanillat després d'haver estat condemnat per abús sexual (Reuters)
Bill Cosby surt emmanillat després d'haver estat condemnat per abús sexual (Reuters)

Bill Cosby, un "depredador sexual violent", condemnat a presó

L'actor, de 81 anys, haurà de passar empresonat almenys 3 dels 10 anys de sentència per 3 càrrecs de violació

Actualitzat

L'actor nord-americà Bill Cosby ha estat condemnat a anar a la presó per agressió sexual. S'hi haurà d'estar com a mínim tres anys i com màxim, deu.

D'aquesta manera, l'actor, que entrarà a presó de manera immediata, s'ha convertit en la primera celebritat condemnada en ferm després que el moviment "Me Too" ha tret a la llum dotzenes de casos d'abusos a dones per part de personalitats amb poder a Hollywood

El jutge de Pennsilvània que porta el cas ha definit Cosby, de 81 anys, com un "depredador sexual violent".

 

 

Això suposa que, a banda d'anar a la presó, haurà de pagar una multa de 25.000 dòlars, entrarà al registre policial d'agressors sexuals i haurà de comparèixer sempre més davant un comitè de control i teràpia. Els veïns i les escoles pròximes al seu domicili tindran notificació de la seva adreça i dels delictes que ha comès.

Cosby ja va ser declarat culpable a l'abril per tres càrrecs de violació contra Andrea Constand, agreujats perquè la va drogar i en va abusar sexualment, fets que van tenir lloc al domicili de l'actor l'any 2004. Quan el va denunciar, el 2004, l'actor va admetre a la policia que feia servir sedants per adormir les seves víctimes i violar-les després.

 

 Andrea Constand surt satisfeta després d'escoltar la condemna a Bill Cosby (Reuters)

Més de 50 dones van acusar Cosby d'abusos i violacions al llarg de dècades, però només la declaració de Constand va prosperar als tribunals.

Notícia relacionada: Les dones s'alcen a la cerimònia dels Oscars en l'any del #MeToo

Bill Cosby va arribar a ser una de les estrelles de la televisió més populars als Estats Units. Entre les nombroses sèries que va protagonitzar destaca "Jo sóc espia", a la dècada dels 60. Després va tenir la seva pròpia "sitcom", "El xou de Bill Cosby", amb molt d'èxit als anys 80 i 90.

Els advocats de l'actor han anunciat que presentaran recurs.

ARXIVAT A:
TelevisióAgressió sexual
Anar al contingut