Biden i Harris ja treballen per "redreçar el país" i fer la transició de Trump

Els eixos de la nova administració Biden: lluita contra la Covid, recuperació econòmica, igualtat racial i posar fre al canvi climàtic

Actualitzat

Kamala Harris ho va dir en campanya i ho va repetir dissabte quan es va confirmar la victòria dels demòcrates a les presidencials: cal posar-se a treballar ràpidament per "redreçar el país".

I sembla que el binomi Biden-Harris ha posat fil a l'agulla i comencen a definir quins seran els eixos de la seva política més urgent. Fins al 20 de gener, data en què juraran el càrrec, no seran formalment president i vicepresidenta dels Estats Units i tenen accés a les "eines" que comporta el càrrec.

Per salvar l'impàs, Joe Biden i Kamala Harris han creat un compte a Twitter amb el nom "Biden-Harris Presidential Transition" on ja han anunciat en què comencen a treballar. Volen que, a partir del "Dia 1", la nova administració afronti els "canvis més urgents":

"Estem preparant el Dia 1, assegurant-nos que l'administració Biden-Harris és capaç d'afrontar els canvis més urgents: protegir i preservar la salut de la nació, renovar les oportunitats d'èxit, avançar en la igualtat racial i lluitar contra la crisi climàtica."

 


 

Els quatre eixos on Biden i Harris volen incidir (lluita contra la Covid, recuperació econòmica, igualtat racial i canvi climàtic) es recullen també a la web "Restoring American Leadership"  (Recuperem el lideratge d'Amèrica), on es presenten els perfils de president i vicepresidenta electes, les seves prioritats d'acció i com pensen abordar la transició. Insisteixen en la importància de recuperar "una classe mitjana forta i inclusiva" que consideren cabdal per encapçalar l'economia:

"L'administració Biden-Harris, impulsada per les bases establertes per la transició, liderarà una recuperació justa i equitativa que reconstrueixi una classe mitjana forta i inclusiva i construeixi una economia pel futur"

Biden anunciarà dilluns la formació d'un grup de treball, en què participaran científics, per frenar l'expansió de la Covid. Entre les primeres mesures a adoptar hi ha l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a nivell nacional. També estudia garantir l'accés gratuït als tests i la compra d'equips de protecció EPI als sanitaris. 

El president electe ha anunciat que restablirà la relació amb l'OMS de forma "immediata". L'equip de Biden ha reconegut que malgrat que l'OMS "no és perfecta", resulta essencial per coordinar una resposta global a la pandèmia. 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats UnitsJoe BidenKamala HarrisTwitter
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut