"BICICLETA, CULLERA, POMA" el llarg documental de "Sala 33"

"Sala 33" es va emetre la nit de dissabte "Bicicleta, cullera, poma". El llarg documental és una aproximació a l'Alzheimer, malaltia que afecta més de 26 milions de persones al món.

"Bicicleta, cullera, poma" està dirigit per Carles Bosch i produït per Cromosoma en coproducció amb Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i la Xarxa de Televisions Locals, amb l'ajut de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Ministeri de Cultura (ICAA) i Generalitat de Catalunya-Departament de Salut, i amb la col·laboració de Fundació Pasqual Maragall, Ajuntament de Barcelona, Obra Social de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Terrassa, Fundació Digitalent, EBU-UER, Fundació La Caixa, AVID, Govern d'Andorra, Diputació de Barcelona i Catalan Films & TV.

El llargmetratge ha guanyat el premi Goya, Gaudí i Forqué a millor documental l'any 2011. Ha obtingut també el premi a la millor edició i a la millor música al 21è Festival de Cine Iberoamericà Cine Cearà 2011.


El documental s'ha venut a més de 30 cadenes de televisió entre les quals hi ha les cadenes de països com Qatar, Islàndia, Escòcia, Noruega, França, Suïssa, Irlanda i Austràlia.


Sinopsi:
A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i des del primer moment, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal.

Dos anys de seguiment a un pacient excepcional disposat a aconseguir que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. Una pel·lícula dura, però optimista malgrat tot.


Direcció tècnica:
Guió i direcció:
Carles Bosch
Productor: Oriol Ivern
Productors executius: Tono Folguera i Toni Marín
Productors executius TVC: Joan Salvat i Muntsa Tarrés
Productor executiu TVE: Andrés Luque
Productor executiu XTVL: Pere Gibert
Directora de producció: Agnès Batllori
Director de fotografia: Carles Mestres
Muntatge: Ernest Blasi i Carlos Prieto
Disseny de so: Dani Zacarías i Juan Sánchez "Cuti"
Banda sonora original: Josep Sanou


Anar al contingut