La portada del darrer disc de Beyoncé, "Renaissance"
La portada del darrer disc de Beyoncé, "Renaissance" (Parkwood Entertainment i Columbia Records)

Beyoncé torna a actuar després de 5 anys en un polèmic i exclusiu concert a Dubai

La cantant nord-americana puja a l'escenari a canvi de 24 milions de dòlars en la inauguració d'un hotel de luxe

Actualitzat

La cantant nord-americana Beyoncé ha actuat per primer cop en gairebé cinc anys en la inauguració d'un hotel de luxe a Dubai.

El públic, compost per influenciadors i periodistes, han gaudit del concert de l'estrella aquest dissabte a l'hotel Atlantis The Royal de la capital de l'emirat.
 

@creambakery Beyoncé at the Atlantis Royal Dubai #beyoncedubai ♬ original sound - Creambakery


L'actuació ha constat de 19 cançons, ballarins, focs artificials, fonts d'aigua i fins i tot una col·laboració amb la seva filla, Blue Ivy.

La cantant ha interpretat a duet "Brown Skin Girl", de la banda sonora del remake del "Rei Lleó" de Disney del 2019. Tot i que els assistents tenien prohibit enregistrar imatges i els mòbils els van ser retirats, s'han filtrat imatges i vídeos de l'actuació.

@beyoncevi she is ADORABLE #beyonce #blueivy #atlantistheroyal #dubai #brownskingirl ♬ original sound - beyoncevi


Cap cançó de "Renaissance"

Ara bé, pel que sembla l'artista no hauria interpretat cap cançó del seu darrer disc, "Renaissance", un àlbum dedicat a la comunitat queer i negra, concretament un homenatge al seu oncle Jonny, un home gai que va morir per VIH.

Alguns fans han apuntat la paradoxa, donat que l'homosexualitat és il·legal als Emirats Àrabs Units i es considera un crim punible amb la mort.

La Copa del Món 2022 a Qatar ja va moure el debat respecte dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ als Emirats Àrabs Units i va fer que diversos artistes renunciessin a actuar-hi.

Ara la controvèrsia torna a ressorgir amb aquesta actuació entre els seguidors de la intèrpret, que té un gran suport del col·lectiu i fins i tot va ser guardonada amb el premi Vanguard Award en la 30a gal·la anual de la Gay and Lesbian Alliance Against Defamation pel seu suport a la comunitat LGTBIQ+.


24 milions de catxet

Beyoncé hauria cobrat uns 24 milions de dòlars per l'actuació, segons apunten mitjans especialitzats.

L'any 2008, Kerzner International Holdings Limited i l'empresa estatal de Dubai Istithmar World van inaugurar el seu primer resort al país, l'Atlantis The Palm, amb una festa similar que va costar 15 milions de dòlars i l'actuació de Kylie Minogue. Un any més tard va haver de tancar per bancarrota.

Ara, però, obren Atlantis The Royal, un establiment que ha costat aixecar 1.500 milions de dòlars. I hi tornen amb un xou a l'alçada i esperances renovades.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+MúsicaHomofòbia
Anar al contingut