O'Rourke, la revolució demòcrata que va néixer a Texas
O'Rourke, la revolució demòcrata que va néixer a Texas

Beto O'Rourke, la sorpresa demòcrata de Texas, nou candidat a les eleccions del 2020

L'excongressista va ser el salt a la fama a la tardor, quan va disputar l'hegemonia republicana en un estat profundament conservador

RedaccióActualitzat

Beto O'Rourke, l'excandidat demòcrata al Senat per Texas, ha donat el tret de sortida aquest dijous a la seva campanya per les eleccions presidencials del 2020 amb el Partit Demòcrata.

La campanya s'ha iniciat amb la promesa d'oferir un missatge "positiu i d'unitat" i crear "la campanya de base més gran" de la història dels Estats Units. O'Rourke ha piulat un vídeo, acompanyat de la seva dona, on diu que els reptes que afronta el país són els "més grans" de sempre:
 

"Estic competint per servir-los com el nou president. Els desafiaments que encarem són els més grans des que tenim memòria. Ningú pot afrontar-los per si mateix. Només aquest país pot fer-ho, i només si construïm un moviment que ens inclogui a tots. Crearem la campanya de base més gran que mai ha vist aquest país."


El candidat no només ha afirmat que s'oposa a la construcció del mur amb Mèxic proposat per Trump, sinó que també es compromet a enderrocar la barrera actual a la frontera amb el país veí.
 

"Qualsevol dels demòcrates que competeixen avui seria molt millor que l'actual ocupant de la Casa Blanca."

 

Beto O'Rourke durant un míting a Austin, Texas (Reuters)

 

El jove aspirant a president del Partit Demòcrata ha celebrat el seu primer acte en una cafeteria a Iowa. Aquest és un estat simbòlic, perquè és el primer a celebrar les primàries, que començaran el proper mes de febrer.

O'Rourke està casat i té tres fills. Va desvelar la seva ambició de ser president quan el passat mes de febrer Donald Trump va visitar El Paso, la seva ciutat natal, on va prometre la construcció del mur a la frontera amb Mèxic.

Aleshores O'Rourke va convocar ràpidament un acte paral·lel on va celebrar la diversitat i la riquesa de la seva ciutat davant l'agressiva proposta de l'actual president.
 


Un cop a la taula a Texas el va fer famós

O'Rourke va ser congressista estatal a la seva Texas natal, però va perdre la batalla l'any passat per un dels dos seients en el Senat federal davant el republicà Ted Cruz.

Tot i la derrota, l'ajustat resultat final en un estat tan tradicionalment conservador com Texas ha alçat O'Rourke com un dels polítics més populars del país i va aconseguir recaptar aportacions milionàries gràcies a l'expectació generada i al seu hàbil ús de les xarxes socials.
 

O'Rourke, la revolució demòcrata que va néixer a Texas (Reuters)

 

En aquella campanya va rebre el suport d'estrelles internacionals com LeBron James o Beyoncé.

Les llistes per les primàries del Partit Demòcrata ja compten amb 14 candidats, entre ells Bernie Sanders, Kamala Harris o Elizabeth Warren. En canvi, l'última candidata demòcrata, Hillary Clinton, ha anunciat que no es tornarà a presentar als comicis.

ARXIVAT A:
Estats Units
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut