Betlem

Betlem celebra la primera missa del Gall amb Palestina reconeguda per l'ONU

Aquesta nit s'ha celebrat la missa del Gall a diferents punts del món. A Palestina era especialment significativa, perquè ha estat la primera missa del Gall a Betlem amb Palestina reconeguda per l'ONU.

RedaccióActualitzat
La ciutat palestina de Betlem ha acollit aquesta missa tan rellevant per als cristians. La cerimònia ha tingut lloc a l'església de Santa Caterina, just al costat de la basílica de la Nativitat, on la tradició cristiana situa el naixement de Crist. Aquesta nit també hi ha assistit el president palestí, Mahmud Abbas, ara que Palestina és reconeguda per l'ONU

I a la basílica de Sant Pere del Vaticà, el papa Benet XVI també ha oficiat la missa del Gall, que commemora el naixement de Jesucrist. S'ha tornat a fer dues hores abans de la mitjanit perquè el papa no es cansés, a causa de la seva avançada edat, 85 anys. Les entrades per presenciar la cerimònia, que eren gratuïtes, estaven exhaurides des de feia dies.

El papa Benet XVI ha lamentat que en els temps actuals i amb la vida moderna els homes rebutgen la presència de Déu i no troben temps ni espai per deixar-lo entrar als seus cors. El pontífex creu que els homes d'avui només s'estimen a si mateixos i que per això descuiden els estrangers i els necessitats.

Al monestir de Montserrat, la missa ha estat oficiada per l'abat, Josep Maria Soler, i hi han participat els setanta monjos benedictins de la comunitat, l'Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat. I a Lleida, els voluntaris de la parròquia del Carme han organitzat per primera vegada un sopar de Nadal solidari, a la mateixa església.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut