Col·lectius LGTBIQ+ i personalitats colombianes van convocar a l'acte de protesta per l'agressió homòfoba a Bogotà (Filipe Frazao)

'Besatón': petons en grup com a resposta a un atac homòfob a Bogotà  

Centenars de persones s'han concentrat aquest diumenge a la capital colombiana per denunciar l'agressió que va patir una parella homosexual per fer-se petons al carrer

Centenars de persones s'han reunit aquest diumenge al districte d'Engativá, a l'oest de Bogotà, per respondre d'una forma festiva i contundent a una agressió homòfoba: amb el 'besatón', una besada col·lectiva com a reacció a l'atac a una jove parella per fer-se petons al carrer.

 

 

 

L'atac va ser enregistrat per veïns de la zona i per la mateixa parella. Al vídeo es veu com una dona ataca la parella amb un pal i una altra els ho recrimina: "aquí no es permet sexe en aquest parc, menys davant dels nens", "no volem grolleries en aquest carrer". Els nois responen: "no és sexe" i s'intercanvien insults. Tot seguit, el grup de veïns fa fora la parella del carrer amb l'amenaça que, si tornen, els expulsaran de nou.

 

 

Amb la viralització del vídeo, col·lectius LGTBIQ+ de Bogotà van organitzar una convocatòria per denunciar l'agressió homòfoba contra la parella. I van triar com a acte de protesta el "besatón", una crida a fer-se petons davant del domicili d'una de les atacants.  

 

 

L'alcaldessa de Bogotà, Claudia López, va denunciar l'agressió a les seves xarxes socials i va posar a disposició de la parella mitjans per denunciar-ho. "Lluitarem fins que la igualtat sigui costum", va publicar a Twitter. 

Altres personalitats, com el presentador Andrés Simón, van donar suport a la convocatòria amb el missatge "Si no els va agradar un petonet, ara els tocarà veure'n molts més".

 

 

Durant la jornada, es van llegir manifestos contra la lgtbifòbia a Colòmbia, on almenys quatre persones han estat assassinades aquest 2022 per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+HomofòbiaColòmbia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut