Madrid

Bermejo i Garzón, junts de cacera

Enmig de tota la polèmica sobre la presumpta trama de corrupció del PP, s'ha sabut que el cap de setmana passat, i en plena instrucció de la causa, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón va estar de cacera amb el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo. El PP ha demanat explicacions al ministre, que, per la seva banda, ha confirmat que van estar junts però ha assegurat que no van parlar de la investigació.

Actualitzat
El Partit Popular ha carregat amb força contra el jutge Baltasar Garzón, que instrueix el cas de la presumpta trama de corrupció vinculada al PP, i el ministre de Justícia després que s'ha sabut que tots dos van anar de cacera en plena instrucció de la causa.

La primera a referir-s'hi ha estat la portaveu del grup popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha considerat "absolutament lamentable des del punt de vista ètic" que el ministre de Justícia se n'anés de cacera amb el jutge Baltasar Garzón dos dies després de les primeres detencions.

La portaveu popular ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés. Però poc abans, durant el debat parlamentari a l'hemicicle, ja havia preguntat sobre aquesta qüestió a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, que, segons Sáenz de Santamaría "ha eludit contestar".

Poc després, aquest mateix matí, ha estat el líder del PP, Mariano Rajoy, el que s'ha encarregat d'anunciar que el seu partit ha trencat relacions amb Bermejo i recusarà Garzón.

El ministre de Justícia no ha trigat a respondre. Ha admès que el passat cap de setmana va coincidir en una cacera a la província de Jaén amb Garzón, però ha assegurat que pràcticament no va parlar amb Bermejo i que "en absolut" van comentar la investigació que el magistrat instrueix. Bermejo ha acusat els populars de "llançar cortines de fum" i de "disparar contra l'estat de dret per tapar" els seus problemes interns.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut