Roma

Berlusconi es prepara per tornar a la política després de ser absolt pel "cas Ruby"

El Suprem italià confirma l'absolució de l'exprimer ministre en aquest afer relacionat amb un escàndol d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors

RedaccióActualitzat

Silvio Berlusconi, absolt pel cas conegut com a "Rubygate". Després d'aquesta decisió judicial, l'incombustible exprimer ministre italià ja es prepara per tornar a la primera línia política. Aquest dimecres, el Tribunal Suprem italià ha confirmat l'absolució de Berlusconi en el "cas Ruby". Al polític se l'acusava de presumpte abús de poder i incitació a la prostitució de menors.

El Suprem confirma així la sentència que ja havia dictat en segona instància el Tribunal d'Apel·lació de Milà l'estiu passat. Aquest tribunal l'havia condemnat en primera instància a set anys de presó fa dos anys, perquè el va considerar culpable de mantenir relacions sexuals amb la jove marroquina Karima el-Marough, més coneguda com a Ruby, quan la noia encara no tenia 18 anys. Dos dels tres jutges van optar per l'absolució mentre que el tercer, el president del tribunal, Enrico Tranfa, va deixar el càrrec per simbolitzar el seu desacord amb la decisió. El procés s'ha allargat durant prop de quatre anys.

Silvio Berlusconi es reunirà avui mateix a Roma amb membres del seu partit, Força Itàlia, per intentar recuperar la seva influència i preparar el seu retorn a la política. "Juro que no m'emborratxo, però aquesta vegada farem un brindis", ha afirmat Berlusconi després de conèixer el veredicte del Suprem. L'exprimer ministre ha dit: "Me he tret un pes de sobre. És una alegria, sens dubte, però també em dol pensar que les coses haurien estat molt diferents si no hagués estat víctima d'aquesta horrible persecució."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut