Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Roma

Berlusconi demanarà aquest dimecres la confiança del Parlament

El cap del govern italià, Silvio Berlusconi, demanarà la confiança dels diputats després d'un discurs que farà aquest dimecres al matí davant del Parlament. En aquest discurs, Berlusconi presentarà cinc punts del programa per seguir governant el país després de la crisi oberta per la ruptura amb el cofundador del partit, Gianfranco Fini.

Actualitzat
Durant la votació serà decisiva la posició dels 36 diputats que han seguit Fini després de la ruptura amb Berlusconi, ja que el govern necessita 316 vots per conservar la majoria i en té 306 (235 del PDL, 59 de la Lliga Nord, 5 de Noi Sud, 5 dels dissidents d'UDC i 2 dels republicans).

En un principi, els exdiputats del PDL, que ara formen part del nou grup parlamentari de Fini Futur i Llibertat, havien anunciat el seu suport a l'executiu, però les últimes divergències poden haver fet canviar la situació. El portaveu a la Cambra dels Diputats de Futur i Llibertat, Italo Bocchino, havia demanat una reunió amb Berlusconi per estudiar conjuntament el document que es presentarà al Parlament.

Els mitjans de comunicació italians afirmen que els membres de Futur i Llibertat estan ara dividits i asseguren que creix la possibilitat d'una abstenció.

Berlusconi compareixerà davant la Cambra dels Diputats a les onze del matí per presentar els cinc punts del seu pla de govern sobre federalisme econòmic, reforma del fisc, polítiques per al desenvolupament del sud, reformes de la justícia i lleis sobre seguretat i immigració. Després de la lectura del document s'obrirà un debat i la votació està prevista per a les sis de la tarda.
Anar al contingut