Fragment del cartell de la campanya "Berlín contra el Corona"
Fragment del cartell de la campanya "Berlín contra el Corona"

Berlín fa botifarra als que no porten la mascareta en plena pandèmia per la Covid

L'Oficina de Turisme de Berlín promociona una campanya provocativa per recordar l'ús de la mascareta i l'acaba retirant per les crítiques

RedaccióActualitzat

"El dit índex aixecat per a tots els que no porten mascareta". Amb aquesta frase i la impactant imatge d'una dona gran fent la botifarra mirant a càmera, Berlín vol fer complir les normes de la Covid. L'Oficina de Turisme i el Senat - l'òrgan de govern- de la ciutat ha llançat una campanya controvertida que cau en la provocació per guanyar visibilitat i recordar a tothom que cal portar mascareta per evitar contagis.
 

 

L'anunci va aparèixer als diaris, però ràpidament s'ha compartit a les xarxes socials. Algunes persones han qualificat la campanya d'instultant. L'alcalde de Berlín, Michael Müller, fins i tot l'ha qualificada de "vergonyosa"

Els responsables de l'oficina de turisme asseguren que només va dirigida a aquells que incompleixen les normes i recorden que forma part d'una campanya més àmplia "Berlin gegen corona" (Berlín contra el coronavirus). Aquesta campanya inclou altres imatges on es veu persones complint les normes de seguretat per protegir-se de la Covid:

Després de les crítiques, l'Oficina de Turisme ha decidit retirar la campanya. Ja no apareix a la web ni tampoc a les xarxes i als diaris. El missatge, però, ja ha arribat a la població de la ciutat.

 

Dit índex o dit del mig

Una curiositat de la campanya és el terme "zeigefinger", que traduït seria dit índex. A la imatge, la dona aixeca el dit del mig, necessari per fer el gest ofensiu. La confusió, segons els creadors de la campanya, és intencionada. D'una banda per generar dubtes i de l'altra per l'equívoc entre el dit índex per assenyalar els que no porten mascareta i el dit del mig.


Més contagis a Alemanya

La campanya arriba quan la segona onada de contagis es fa notar a Alemanya. El país, que se n'havia sortit prou bé de l'esclat de la pandèmia, ha vist com en les últimes setmanes les xifres van escalant. Aquest divendres van marcar un rècord amb gairebé 8.000 casos, tot i que les autoritats asseguren que es deu a un augment de les proves per detectar la malaltia.

En total, a Alemanya han mort 9.836 persones, menys que a Catalunya (13.577), amb una població més 10 cops més gran, de 83 milions. També es cert que han tingut més del doble de casos: 356.792 per 194.298 a Catalunya.

Berlín és un dels focus de nous contagis alemanys. Hi ha barris de la ciutat amb una incidència de 160 casos per cada 100.000 habitants. Per això, l'administració busca maneres de reforçar el compliment de mesures de seguretat. També han imposat un toc de queda amb tancaments de bars i restaurants, que la justícia ha tombat.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
Anar al contingut