Ball final de Tirabols de la Patum de Berga, el 23 de juny del 2019
Ball final de Tirabols de la Patum de Berga, el 23 de juny del 2019 (ACN/Jordi Pujolar)

Berga es torna a quedar sense Patum per la Covid

L'Ajuntament té previst invertir part dels diners del pressupost de la Patum en un pla de xoc per contrarestar l'absència d'una festa

Redacció/ACNActualitzat

Segon any sense Patum. Tal com va succeir l'any passat, la situació de pandèmia sanitària ha motivat la cancel·lació de l'edició de 2021, que havia de celebrar-se del 2 al 6 de juny. L'Ajuntament de Berga ha decidit suspendre l'edició d'aquest any per la incertesa de la pandèmia, i perquè les autoritats sanitàries no permeten la celebració d'actes multitudinaris.

L'acord de suspensió de la festa de Corpus ha estat consensuat pels membres del Patronat Municipal de la Patum, format per representants dels grups polítics del consistori, caps de colla de la comparseria patumaire, així com altres persones vinculades a la festa berguedana, que s'han reunit aquest divendres en sessió extraordinària.

 

L'Ajuntament té previst invertir part dels diners del pressupost de la Patum en un pla de xoc per contrarestar l'absència d'una festa que dona feina a moltes empreses i entitats de la ciutat.

El Patronat de la Patum també ha obert un debat sobre la tipologia d'activitats alternatives que es podrien fer durant la setmana de Corpus per commemorar la festivitat. Des de l'Ajuntament expliquen que es concretaran en les properes setmanes, després de consensuar-ho amb els cossos de seguretat i emergències.

Originària del segle XV, la Patum és Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Fins a la pandèmia, no s'havia suspès mai. Només el 2005, any en què va ser assassinat Josep Maria Isanta, es va suspendre la jornada de dissabte.

ARXIVAT A:
Patrimoni
Anar al contingut