ANÀLISI

Benzina per al mercat

Ha arribat Florentino al Madrid i s'han trencat les expectatives. En el context general de crisi econòmica, s'esperava un estiu tranquil en el mercat futbolístic, però res més allunyat de la realitat. D'entrada, 93 milions d'euros per Cristiano Ronaldo i 65 per Kaká com a plats principals. Ara afegirà la guarnició en forma de Villa, Silva i Xabi Alonso, si no és que encara té en perspectiva unes postres potents en Ribéry o Benzema.

Enllaç a altres textos de l'autor

Ricard Torquemada

Periodista i analista en les transmissions dels partits del Barça a Catalunya Ràdio.

Actualitzat
D'aquesta manera, el Madrid està alimentant el Milan i el Manchester United, obligats a compensar amb fitxatges il·lusionants els comiats dels seus jugadors franquícia. Aquesta realitat s'afegeix a la promesa d'Abramovich al seu nou tècnic, Ancelotti, els petrodòlars del Manchester City i la passió irrefrenable de l'Inter.

Tot plegat, un mercat amb febre i un equip que s'ho mira amb atenció, el Barça. Sense urgències, preocupat de la felicitat dels seus actuals jugadors, seleccionant molt bé les seves prioritats i, sobretot, el moment per assaltar-les en millors condicions. Cadascú tria el seu camí i el Barça no s'ha de desviar del seu, reforçant la seva personalitat. Aquests han estat els fonaments per tenir èxit esportiu, una pista per marcar ara els carrils de l'èxit estratègic. Si no s'extravia, si no es deixa dirigir per la inèrcia del mercat, mantindrà l'avantatge sobre els competidors perquè el futbol, afortunadament, és un esport.

I ningú té tan ben marcades les línies del seu pla com l'actual campió d'Europa, l'enveja futbolística del planeta. Que ningú oblidi que el Madrid ara només seria l'enveja del mercat perquè torna a fitxar cromos per al seu àlbum. Ara bé, si algú no els ordena, no servirà de res, i ningú sap encara quina idea de joc ha triat. Ja pots comprar trens de primera qualitat, que si no tens vies...
Anar al contingut