Reial Madrid

Benzema es reivindica amb un gol que permet al Madrid vèncer el Mallorca 1-0

La guerra psicològica de Mourinho ha fet efecte i Karim Benzema va aparèixer quan més se'l necessitava. El francès va saber sobreposar-se a la munió de crítiques rebudes i amb un gol va salvar la pell del Reial Madrid en la visita del Mallorca al Bernabéu. Els blancs no van fer una bona primera meitat i van patir més del compte davant del sòlid equip balear. L'entrada de Xabi Alonso i Özil al descans, però, va canviar la fesomia del conjunt blanc i va ser així com Benzema, en el primer xut clar dels locals fins al moment, signava el gol que manté vius els de Mourinho a la Lliga.

Mourinho és un gran motivador. El portuguès ha estat qüestionant molt hàbilment la qualitat i l'actitud de Benzema al llarg de la setmana prèvia al partit d'aquest diumenge i el francès ha respost a la pressió generada amb el gol del triomf del Madrid davant el Mallorca. Als blancs els continua costant moltíssim tirar endavant els partits però una vegada més el seu esperit indomable ha acabat donant la raó a Josep Guardiola.

Amb Granero i Gago a l'onze titular, el Madrid va ser un equip estàtic i pesant durant tota la primera meitat. Els canvis ordenats per Mourinho en l'onze titular van ser nefastos i els locals, poc creatius, van evidenciar una falta de fluïdesa preocupant. Els jugadors madridistes semblaven notar en excés el desgast físic i, a diferència d'altres vegades, Cristiano Ronaldo va estar desaparegut i Kaká no va generar joc des la mitja punta.

En aquest context, el Madrid va estar inoperant en atac, amb el Mallorca esperant al darrere sense passar angúnies. Laudrup confiava en el contracop i en el minut 12 Nsue en va protagonitzar un que va acabar amb una rematada rebutjada pel pal dret de la porteria de Casillas. L'ensurt no va esperonar l'equip de Mourinho i el Mallorca, treballant bé en defensa, no va tenir problemes per mantenir a ratlla el fluix atac madridista. Tan dolenta va ser la primera meitat dels locals que el Bernabéu va acomiadar els seus amb xiulets just arribar al descans.

Aparició precisa

Vista la situació preocupant, Mourinho va donar entrada a Xabi Alonso i Özil al mig del camp. El canvi va oxigenar el joc dels locals i el Madrid va oferir aleshores una cara més atrevida. Poc efectiva i poc lúcida però, com a mínim, més agosarada i dinàmica. Això no va evitar que Casillas tornés a salvar el gol visitant en una bona rematada de Webó però va ser només un miratge. El Madrid augmentava la seva pressió i el Mallorca patia.

En un d'aquests atacs estàtics, Benzema va rebre a la frontal de l'àrea balear, va fintar Ramis i va xutar lluny de l'abast d'Aouate per anotar l'1-0 en el minut 60. El Madrid es va envalentir i a partir d'aquest moment va tenir el partit controlat. L'únic retret que se li pot fer al conjunt de Mourinho és que no va saber tancar l'enfrontament, alimentant així l'esperança d'un bon Mallorca. Malauradament, Nsue, Webo i "Chori" Castro van estar massa sols en atac i, malgrat tot, Casillas va evitar l'empat a un quan en el descompte va aturar una rematada de Webó quan es complia el minut 91. Poc abans, CR7 havia enviat una pilota al travesser en una falta botada des de la frontal rival però, sigui com sigui, l'1-0 va ser inalterable i el Madrid pot respirar tranquil fins a la pròxima jornada.