Joaquín Benítez sortint de l'Audiència de Barcelona, en una imatge d'arxiu (CCMA)

Benítez, condemnat a 21 anys per abusos, no anirà a la presó perquè encara pot recórrer

L'Audiència de Barcelona també rebutja la petició de la Fiscalia i l'acusació perquè l'exprofessor dels Maristes ha complert amb les mesures cautelars

Actualitzat

L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benitez, condemnat per abusos sexuals a quatre alumnes, continuarà lliure fins que la sentència sigui ferma. L'Audiència de Barcelona, que el va condemnar a 21 anys i 9 mesos, ha rebutjat les peticions de la Fiscalia i les víctimes, que demanaven que entrés a la presó.

Les acusacions argumentaven que la condemna que se li va imposar en el judici va ser ratificada pel mateix TSJC, i que hi ha perill de reiteració delictiva de Joaquín Benítez.

L'Audiència, en canvi, no hi veu raons objectives, i el manté la situació de llibertat provisional perquè Benítez ha anunciat que presentarà recurs de cassació al Tribunal Suprem, i per tant la sentència encara té recorregut.

El tribunal també afegeix que no hi ha indicis de nous delictes, i les diverses mesures imposades fins al moment, com la presentació periòdica al jutjat, han estat efectives.

La sentència

La sentència de l'Audiència de Barcelona considera provat que Benítez va cometre quatre delictes d'abusos sexuals, dos d'ells continuats, i li demana penes que van dels 2 als 9 anys i tres mesos, en funció de cada cas. En total, la condemna és de 21 anys i 9 mesos de presó.

La sentència també imposa una indemnització total per a les quatre víctimes de 120.000 euros. Aquesta indemnització l'haurà de pagar l'asseguradora de la Fundació Champagnat, propietària de l'escola, a qui es considera responsable civil subsidiària.

Hi havia tretze denúncies més contra l'exprofessor d'educació física que es van arxivar perquè els delictes ja havien prescrit.

ARXIVAT A:
JudicialMenorsPederàstia Agressió sexualTSJC
Anar al contingut