Roma

Benet XVI fa una crida a resistir la "creixent persecució" de la comunitat cristiana a l'Iraq, el Pròxim Orient i la Xina

Benet XVI ha impartit aquest migdia la tradicional benedicció "urbi et orbi" que cada any dirigeix als fidels el dia de Nadal des del balcó de la plaça de Sant Pere del Vaticà. Enmig de fortes mesures per por a atemptats de grups anarquistes, el papa ha demanat als dirigents polítics una "solidaritat activa" amb els cristians perseguits a l'Iraq i a tot el Pròxim Orient. Ahir a la nit Benet XVI ja va començar les activitats de Nadal amb la missa del Gall, que es va tornar a avançar dues hores per l'edat del pontífex. "Pau" va ser la paraula més anomenada al llarg de l'homilia.

Actualitzat
Com cada any per Nadal, els fidels s'han aplegat el migdia a la plaça de Sant Pere del Vaticà per escoltar la benedicció "urbi et orbi" de Benet XVI. La pregària s'ha fet enmig de fortes mesures de seguretat per por a un nou atemptat, després que fa dos dies un grup anarquista fes explotar dos artefactes a les ambaixades de Xile i Suïssa a Roma.

Durant la benedicció el pontífex ha tingut paraules per als jueus i palestins, a qui ha demanat acostar posicions. En 65 idiomes diferents, el papa ha instat els dirigents polítics a una "solidaritat activa" amb els cristians perseguits a l'Iraq i a tot l'Orient Pròxim.

Els actes de Benet XVI van començar ahir amb la missa del Gall, que el Vaticà va tornar a avançar dues hores per evitar que el papa, que ja té 83 anys, es cansés. La cerimònia va començar a les deu del vespre amb milers de fidels que van omplir el temple per seguir en directe la missa. Durant l'homilia, la paraula "pau" va ser la que més va fer servir el pontífex, que va denunciar les guerres i el terrorisme al món, i va demanar a Déu que acabi amb el patiment dels oprimits. Aquest any no hi ha hagut incidents remarcables, com l'any passat, quan una dona va fer caure el papa mentre es dirigia a l'altar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut