Estats Units

Benet XVI comença el seu primer viatge als EUA "profundament avergonyit" pels casos de pederàstia

El papa Benet XVI ha assegurat que està "profundament avergonyit" pels casos de pederàstia a l'Església catòlica nord-americana. El Papa ha fet aquestes declaracions en l'avió que l'ha portat per primera vegada en visita pontifícia als Estats Units. "Exclourem absolutament la pederàstia en el ministeri sagrat", ha dit Benet XVI i "evitarem que torni a passar en el futur". La visita de Joseph Ratzinger ha generat una gran expectació en un país que feia trenta anys que no rebia la visita d'un pontífex fins al punt que el president George Bush l'ha anat a rebre a l'aeroport, un gest que no ha tingut amb cap altre líder mundial.

Actualitzat

El Papa ha arribat cap a les deu del vespre, hora catalana, a la base aèria d'Andrews, als afores de Washington. Ha estat la primera escala d'un viatge de sis dies a la capital nord-americana i a Nova York.

Els mitjans de comunicació dels EUA han batejat com a "Shepherd One" (Pastor 1) l'avió del Pontífex, en referència a l'Air Force One de Bush, que ha saludat el Papa a la pista, juntament amb la seva dona Laura i la seva filla Jenna. Després Benet XVI i la comitiva que l'acompanya han agafat unes limusines per anar cap a la Nunciatura, on el Papa s'allotjarà mentre sigui a Washington.

El viatge  coincideix amb l'aniversari de Benet XVI, que farà 81 anys, i amb motiu d'aquesta efemèride la Casa Blanca li ha organitzat un sopar de gala en la qual estan convidats els líders catòlics i amics. El més sorprenent, però, és que el convidat d'honor no hi serà present. Benet XVI ha manifestat, en aquest sentit, que ja té l'agenda prou plena.

Els moments culminants de la visita als Estats Units seran la missa multitudinària de dijous a l'estadi de beisbol dels Nationals, a Washington, i la visita, diumenge, a la Zona Zero de Nova York, l'escenari dels atemptats de l'11 de setembre, i la seu de l'ONU. Dijous també es reunirà amb els representants de les universitats catòliques i amb els líders d'altres religions.

En una entrevista a Global Catholic Network, el president nord-americà ha justificat el gran desplegament que s'ha fet davant l'arribada del Papa perquè parla en nom de milions de persones i perquè no arriba al país com un polític, sinó "com un home de fe".

Bush i Benet XVI es van reunir per primera vegada el juny de l'any passat al Vaticà. Tenen diversos punts en comú: tots dos s'oposen a qüestions com l'avortament, la investigació amb cèl·lules mare procedents d'embrions i els matrimonis homosexuals.

Anar al contingut