El tercer sector s'ha reunit amb el conseller Cleries a la seu de Benestar Social
El tercer sector s'ha reunit amb el conseller Cleries a la seu de Benestar Social
Barcelona

Benestar no pot garantir al 100% el pagament dels concerts a les entitats socials al setembre

El Departament de Benestar Social busca fórmules per fer front als compromisos, però no pot garantir el pagament al 100%. A més, el govern català vincula els impagaments de juliol al Fons de Liquiditat de Madrid.

RedaccióActualitzat
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha comunicat a la reunió amb la Taula del Tercer Sector Social i les patronals de serveis socials que no pot garantir al 100% que podrà pagar els serveis concertats del setembre, tot i que confia que trobarà la fórmula.

La Conselleria ha explicat que treballa per poder fer front al pagament aquest mes i que té un pla B per si no arriben a temps els diners de l'Estat: l'obtenció d'un crèdit pont.

El director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina, ha explicat, per la seva banda, que Cleries s'ha compromès a avisar-los amb la màxima antelació possible si es torna a produir un problema de tresoreria que impedeixi els pagaments. En aquest sentit, el Tercer Sector, que agrupa gairebé 4.000 entitats socials, ha agraït el compromís, així com l'esforç del conseller per fer viables totes les entitats.

Els endarreriments, amb el rescat

El Departament també ha comunicat al tercer sector que vincula el pagament dels endarreriments del juliol, uns 70 milions d'euros, a l'arribada del Fons de Liquiditat que la Generalitat ha demanat a l'Estat. Sobre aquesta qüestió, la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, ha assegurat que el Fons de Liquiditat permetrà saldar el deute "perquè s'alliberaran altres partides destinades a pagar despeses financeres". I, per tant, ara per ara no hi ha data per poder pagar els endarreriments.

En la trobada, tant Benestar Social com les entitats s'han felicitat perquè —malgrat l'impagament del juliol a les prestacions socials a ancians, discapacitats, drogodependents i persones tutelades dels centres concertats— s'han pogut fer "amb normalitat" els pagaments dels serveis concertats de l'agost.

La Conselleria i les entitats es tornaran a reunir abans que acabi el mes per concretar quina és la situació de tresoreria de la Generalitat. Totes les parts confien, però, que els concerts del setembre es podran pagar.
Anar al contingut