Barcelona

Benestar i Família crearà un registre únic de maltractaments infantils i grups d'actuació immediata

Benestar i Família reforçarà els mecanismes per detectar els casos de maltractaments infantils amb la creació d'equips d'actuació immediata i d'un registre unificat. Des de començament d'any, a 22 menors els han hagut d'atendre per presumptes maltractaments. L'objectiu de les noves mesures d'actuació és garantir la protecció de l'infant i l'adolescent i evitar al màxim casos greus com els que han transcendit a la premsa en els últims mesos.

Actualitzat

El cas de l'Alba, la nena maltractada de Montcada i Reixac, ha marcat un abans i un després. Si més no el Departament de Benestar i Família posarà en marxa immediatament cinc mesures que han d'ajudar a detectar i prevenir el casos de lesions a menors i coordinar les administracions implicades.

D'aquestes cinc mesures en destaquen bàsicament dues. La primera és la creació de cinc equips de valoració de maltractaments infantils especialitzats en actuacions urgents que han de ser els primers a valorar i assessorar els hospitals quan hi ha la sospita que hi ha arribat un menor maltractat. Aquests equips estaran formats cada un per un metge, un psicòleg i un treballador social i treballaran 24 hores al dia els 365 dies a l'any.

La segona gran mesura és la creació d'un registre unificat de maltractaments infantils que gestionarà la Direcció General d'Atenció a la Infància i on hi haurà documentades totes les sospites de desatencions greus. Això donarà pistes als professionals en cas que hagin de retirar una custòdia i ingressar l'infant urgentment en un centre d'acollida. Fins ara, la detecció d'una família agressora no era una feina fàcil.

La resta de mesures que posarà en marxa Benestar i Família fan referència a la millora en la coordinació entre les administracions nacionals i locals que estan implicades en la protecció dels menors. Totes aquestes mesures aniran acompanyades d'un major finançament. L'objectiu: reduir els casos de maltractament greus, que des del gener d'aquest any ja són 22.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut