Imatge d'arxiu d'Ernest Benach votant per la independència a Reus (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'Ernest Benach votant en el seu centre electoral de Reus (Foto: ACN)
Reus

Benach vota emocionat a Reus i afirma que les consultes demostren que "el país camina malgrat tot"

El president del Parlament, Ernest Benach, no s'ha perdut la cita amb les consultes sobre la independència al seu municipi. Benach ha votat a Reus i ha explicat que ha estat "un acte emocionant, especial i que, a més, té un punt d'històric". El polític català considera que les consultes demostren que "el país camina malgrat tot". El president de la cambra catalana destaca que participar en les consultes "és una manera d'expressar" tot el que ha passat al voltant del Tribunal Constitucional i la seva impossibilitat per dictar sentència. Benach, però, deixa clar que les consultes no són processos "vinculants".

Actualitzat
El mòbil d'Ernest Benach ja té una fotografia que el mateix president del Parlament considera que té "un punt d'històric". És la d'ell votant en les consultes sobre la independència de Catalunya a Reus. Benach ha votat poc després de les deu del matí al Centre de Lectura de Reus. Ho ha fet acompanyat per la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Empar Pont, i el parlamentari i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Sergi de los Rios.

Després de dipositar la papereta, Benach ha afirmat que les consultes diuen "molt a favor de la gent de la terra i de les perspectives de futur que tots plegats tenim". El polític remarca que ha estat un honor poder votar i ha assegurat que avui és "feliç".

Unitat enfront el Constitucional

Ernest Benach també ha especulat sobre les motivacions dels votants en la consulta. Preguntat per si preveu que vagi més gent a votar arran de la no-sentència del Tribunal Constitucional, Benach ha destacat que participar "és una manera d'expressar" tot el que ha passat, però ha remarcat que "són processos diferents".

Segons Benach, "el punt d'humiliació que representa tot aquest procés i episodi nefast i dantesc de l'Estatut i de l'actitud dels jutges del Constitucional fa que com a catalans haguem de respondre". El president del Parlament ha manifestat que "hi ha moltes maneres de respondre" al Tribunal Constitucional, però ha assenyalat que "com més unitaris millor" i s'ha referit a la possible resolució conjunta del Parlament per pressionar el Constitucional que s'està negociant entre el tripartit i CiU.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut