Declaracions a "L'oracle", de Catalunya Ràdio

Benach considera "irresponsable" declarar de forma unilateral la independència de Catalunya

El president del Parlament i número 2 d'ERC a les eleccions al Parlament, Ernest Benach, considera "irresponsables" les formacions polítiques que plantegen declarar de forma unilateral la independència de Catalunya la legislatura que ve. En declaracions al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, Benach ha considerat necessari que, per declarar la independència, hi hagi una majoria social a favor d'aquest pas, un requisit que, segons ell, ara mateix no es dóna.

Actualitzat
Els projectes que encapçalen Joan Carretero i Joan Laporta tenen com a principal objectiu la declaració de la independència després dels comicis, de manera unilateral. En la intervenció a "L'oracle", Ernest Benach se n'ha desmarcat. "Qui diu això és un irresponsable perquè no és veritat, aquí encara no hi ha una majoria claríssimament per això", ha argumentat. Malgrat el rebuig, el president del Parlament i membre de la candidatura d'Esquerra Republicana ha precisat que "això no vol dir que amb tot el que hem avançat fins ara no haguem de continuar tibant la corda perquè, si no, no hauríem arribat on som". 

Benach també creu que l'actitud de l'estat espanyol cap a Catalunya en qüestions com la llei d'acollida dels immigrants ajuda a fer créixer la causa independentista.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut