Ciclisme

Beltrán demana que es respecti la seva presumpció d'innocència

Manuel Beltrán, primer positiu del Tour de França 2008, ha demanat "respecte" a la seva presumpció d'innocència a l'espera de la contraanàlisi. En un comunicat enviat a la premsa, Beltrán ha confirmat que l'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge l'ha informat del positiu per EPO, però demana que no se'l culpi fins que se sàpiga el resultat de l'anàlisi de la mostra B d'orina. "Vull manifestar el desig que ni els patrocinadors de l'equip ni els meus companys es vegin perjudicats per aquests fets i que ningú prengui mesures discriminatòries", ha afegit.

Actualitzat

En aquests moments, el Triki Beltrán va cap a Espanya després d'haver sortit de la gendarmeria a les tres de la matinada. El seu equip, el Liquigas, va excloure'l immediatament del Tour per evitar represàlies. Segons informa "L'Équipe", el diari que ha destapat el positiu, la policia ha trobat diverses receptes mèdiques a l'habitació de l'hotel on dormia el ciclista, receptes que s'estan analitzant.

En cas de confirmar-se el positiu per EPO, Beltrán podria ser condemnat a cinc anys de presó i una multa de 75.000 euros, cosa que posaria un trist punt final a la seva carrera als 37 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut