Pla obert de la carrossa en la que han arribat les tres Reines Magues d'Orient a Belianes, el 5 de gener de 2020. (Horitzontal)
Pla obert de la carrossa en la que han arribat les tres Reines Magues d'Orient a Belianes, el 5 de gener de 2020. (Horitzontal)

Belianes rep les tres Reines d'Orient en una cavalcada mediàtica

Actualitzat

ACN Belianes.-Belianes ha canviat aquest any els Reis d'Orient per les tres Reines d'Orient. Amb el nom d'Aisha, Naheed i Zareen, Ses Majestats han arribat a dos quarts de set de la tarda a aquest municipi urgellenc. Ho han fet amb una carrossa acompanyades de les patgesses reials mentre que en altres vehicles hi duien els regals per repartir als nens i nenes del municipi. Les Reines han estat rebudes amb aplaudiments i amb crits per part dels veïns i veïnes en una cavalcada que ha estat força mediàtica, ja que la seva arribada ha despertat l'interès de diversos mitjans de comunicació. La cavalcada ha finalitzat al poliesportiu, on s'han repartit els regals als infants.

L'alcaldessa de Belianes, Carme Culleré, ha explicat que fa unes setmanes van rebre una carta des d'Orient en què se'ls informava que enguany les Reines volien protagonitzar la cavalcada de Reis, ja que les 7 regidores que formen el consistori són dones. Culleré ha assegurat que van rebre la notícia "amb molta il·lusió" perquè entenen que "es tracta de personatges màgics" i que l'important, ha dit, és que porten il·lusió i regals als nens i nenes de Belianes.Les tres Reines han arribat a Belianes vestides amb robes "característiques d'Orient", "sense barba" i amb la cara mig tapada amb mocador, ha explicat Culleré. L'alcaldessa també ha dit que la reina blanca es diu Aisha, nom que en "llenguatge antic" significa "petita". Pel que fa la reina rossa i la reina "morena", s'anomenen Naheed i Zareen, respectivament, noms que es tradueixen amb "estrella" i "daurada". "La seva frase és petita estrella daurada", ha afegit l'alcaldessa.La comitiva reial ha arribat per la carretera de Bellpuig i ha passat per la carretera principal del poble fins a l'encreuament amb l'església, on les Reines d'Orient han baixat de la carrossa per anar fins a l'entrada del temple a fer una ofrena a la figura del nen Jesús. Posteriorment, la cavalcada ha continuat pels carrers del poble fins arribar al poliesportiu. Allí les Reines han estat rebudes per l'alcaldessa i han adreçat unes paraules al públic, que Culleré ha traduït "amb l'ajuda del traductor de Google i la màgia de la jornada". Finalment, les Reines han repartit els regals que portaven als nens i nenes de Belianes.No és el primer cop, però, que les tres Reines d'Orient viatgen fins a Belianes. Ja ho van fer a finals dels anys 80 tot i que en aquella ocasió lluïen barba. "Eren una mica especials", ha dit Culleré, que ha afegit que les reines d'aquest any "són una mica més actualitzades". Pel que fa la possibilitat que les Reines d'Orient puguin tornar al municipi l'any vinent, Culleré ha dit que "esperaran" a que els hi tornin a enviar la carta "per saber si vindran les Reines o els Reis".

Anar al contingut