París

Bèlgica extradeix a França Salah Abdeslam, autor confés dels atemptats de París

L'únic dels terroristes que, segons se sospita, continua viu ingressarà en una presó de la regió de l'Illa de França

RedaccióActualitzat

Salah Abdeslam, autor confés dels atemptats de París i, segons se sospita, l'únic que continua viu, ha quedat en mans de la justícia francesa. Bèlgica l'ha extradit a París aquest dimecres de matinada, segons els mitjans belgues. La fiscalia s'ha limitat a comunicar que ja l'ha traslladat i ha advertit que no en donarà més detalls, per motius de seguretat.

El ministre de Justícia francès ha explicat que Abdeslam estarà reclòs en una cel·la d'aïllament d'una presó de la regió de l'Illa de França, als voltants de París.

Alguns mitjans asseguren que el trasllat des de la presó de Bruges s'ha fet en helicòpter i que Abdeslam ingressarà a la presó de Fleury-Mérogis, una de les més grans d'Europa, després de declarar davant dels jutges instructors.

En un comunicat, París ha anunciat que l'inculpen d'assassinat i temptativa d'assassinat amb banda organitzada, temptativa d'assassinat de l'autoritat pública, segrest i possessió d'explosius i d'armes. Tot, amb "caràcter terrorista". 

L'advocat defensor d'Abdeslam, Frank Berton, ha afirmat que té ganes d'explicar-se, tant de la seva ideologia com dels atacs del 13 de novembre. També se'l relaciona amb els atacs de Brussel·les del 22 de març, just després de la seva detenció.

Nascut a Bèlgica però de nacionalitat francesa, Abdeslam va estar quatre mesos fugit després dels atacs, en què es va fer esclatar el seu germà Brahim. Ell també ho hauria d'haver fet, però es va fer enrere.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut