Brussel·les

Bèlgica declara l'estat de màxima alerta antiterrorista i recomana a la població que no es mogui d'on és

RedaccióActualitzat

Bèlgica ha declarat la màxima alerta antiterrorista, de nivell 4, després de les deflagracions, ha informat el portaveu del Ministeri de l'Interior. Les autoritats recomanen a la gent que no es mogui d'on és. Els mateixos eurodiputats han confirmat que els han demanat que no es moguin de les seves oficines al Parlament Europeu:

Hores després el mateix eurodiputat informava de la carta que han rebut del president Martin Schulz:

Finalment, tant la seu de la Comissió com la del Consell s'han desallotjat a primera hora de la tarda.

Les autoritats belgues han ordenat el tancament de totes les estacions de metro i de tots els transports públics de Brussel·les. També han activat el pla d'emergència i han reforçat la seguretat, amb agents de la policia i de l'exèrcit, de les centrals nuclears i dels recintes rellevants, com les universitats.

Es cancel·len els vols amb destinació Brussel·les

Els aeroports espanyols funcionen amb normalitat després de les explosions de Brussel·les, segons Aena. Tot i això, s'han cancel·lat els vols amb destinació a la capital belga, entre ells els de l'aeroport del Prat.

L'aerport de Brussel·les continuarà tancat aquest dimecres i no saben quan poden reprendre les operacions.


Les autoritats europees recomanen als usuaris d'avions que consultin amb les seves companyies i amb els comptes de Twitter i les pàgines web de l'aeroport on hi ha informació concreta sobre la trajectòria dels vols.

Reforcen la seguretat als aeroports catalans i al metro

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra han reforçat la seguretat als aeroports catalans i al metro de Barcelona. Fonts d'interior han explicat a Catalunya Ràdio que han pres aquesta decisió, malgat es manté el nivell d'alerta antiterrorista de 4 sobre 5.

A les cinc de la tarda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, presidirà la reunió del gabinet de coordinació anteriterrorista on es decidirà si cal prendre més mesures preventives i també si cal, o no, pujar el nivell d'alerta actual. És el nivell que es va decretar arran dels atemptats de Charlie Hebdó a França. El govern espanyol també ha convocat el seu gabinet de crisi a la mateixa hora. A les 18.30 hores, s'ha convocat el pacte jihadista amb els representants dels partits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut