La piscina d'un hotel de Port Aventura (ACN)

Bel Olid reobre el debat del topless a les piscines arran d'un incident a Port Aventura

L'escriptora denuncia que la direcció del parc és molt estricta amb les dones que no es tapen els pits i molt poc amb les normes de prevenció de la Covid

Actualitzat

L'escriptora Bel Olid ha denunciat que la van obligar a tapar-se els pits mentre es banyava en una piscina de Port Aventura "per anar vestida exactament igual que molta gent que s'hi banya: amb pantalons de banyador". El  fet ha aixecat polseguera a la xarxa, amb posicionaments a favor i en contra.

Des de Port Aventura no han volgut entrar en el debat i s'han limitat a dir que la normativa deixa clar que no s'hi pot fer topless.

Olid, que va acabar posant-se una samarreta, al·lega que és una "normativa que discrimina per gènere".

Bel Olid també ha explicat a Catalunya Ràdio que la direcció del parc temàtic no era igual de restrictiva "amb altres normes que afecten la salut pública":

"En cap de les atraccions de Port Aventura no es respecten les distàncies de seguretat contra la Covid i hi ha gent que no porta mascareta. En canvi, van tenir molta diligència a l'hora de dir-me que em tapés els pits."

L'escriptora ha anunciat que dilluns posarà una denúncia formal. A més, ha fet una crida per lluitar contra normes discriminatòries i no creu que les empreses privades tinguin dret a posar-ne.

També ha defensat la feina de la plataforma Mugrons Lliures, que vol evitar situacions d'aquesta mena i que treballa per eliminar les discriminacions per raó de gènere.

Mugrons Lliures, que ha donat suport a Bel Olid, va sorgir a l'Ametlla del Vallès, per la prohibició de fer topless a la piscina, i arran de les seves queixes, el síndic de greuges va alertar que prohibir el topless a les piscines municipals és discriminatori.

L'estiu del 2019, l'Ajuntament de Barcelona també va deixar clar que no es podia vetar el topless a les piscines municipals.

ARXIVAT A:
Feminisme
Anar al contingut