Becària o espia: la filla de la mà dreta de Putin fa pràctiques al Parlament Europeu
Ple del Parlament Europeu a Estrasburg (ACN)

Becària o espia: la filla de la mà dreta de Putin fa pràctiques al Parlament Europeu

Elizaveta Peskova és la filla del portaveu del Kremlin i alguns eurodiputats han expressat la seva preocupació perquè accedeixi a documents sensibles

RedaccióActualitzat

Les relacions entre Rússia i la Unió Europea no passen pels seu millor moment. La presumpta ingerència del Kremlin en assumptes interns de la institució comunitària, sobretot en processos electorals, se suma a les tensions generades per l'annexió de Crimea l'any 2014.

Per això sorprèn que la filla del portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, estigui de becària al Parlament Europeu. El seu nom és Elizaveta Peskova, té 21 anys i treballa amb l'eurodiputat francès Aymeric Chauprade.

Chauprade és un antic membre del Reagrupament Nacional liderat per Marine Le Pen i que ara representa el grup euroescèptic.

Russòfon declarat, sempre s'ha mostrat a favor de l'annexió de Crimea i ha criticat amb duresa les sancions amb què la Unió Europea ha castigat el govern de Moscou.

 

 

Peskova va arribar a Brussel·les el mes de novembre i acabarà la beca a l'abril. Durant aquest temps, està percebent 1.000 euros al mes. Abans d'arribar al Parlament Europeu també ha treballat de model i té més de 84.000 seguidors al seu perfil d'Instagram.


El portaveu de Kremlin ho veu "una pràctica normal"

Peskov ha qualificat aquest dimarts de "pràctica normal" el fet que la seva filla estigui de becària al Parlament Europeu:

"Aquesta és una pràctica normal d'una estudiant normal. No té res a veure amb el meu treball o amb la meva funció professional."

 

El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov (Reuters)

 

Chauprade, per la seva banda, considera que acusar la jove és un "escàndol":

"Com a patriota francès, com ciutadà francès, mai prendria riscos en aspectes de seguretat per al meu país o per a la Unió Europea pel que fa a dades confidencials. Considero un escàndol acusar aquesta jove de ser una presumpta espia en el Parlament Europeu"


Alguns eurodiputats ja han mostrat la seva preocupació, després que una emissora de ràdio publiqués la seva identitat, perquè l'estudiant pugui tenir accés a documents confidencials que posessin en perill la seguretat de la institució comunitària.

Tot i això, els grans grups de la cambra no li han donat tanta importància perquè el Kremlin té mitjans molt més perillosos i sofisticats.

Els serveis jurídics del Parlament ja han aclarit que els becaris no tenen accés a documents sensibles ni a reunions on es tractin temes d'alta seguretat.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaParlament EuropeuVladímir Putin
Anar al contingut