"Steve Mcqueen: The Man & Le Mans", de John McKenna y Gabriel Clark
"Steve Mcqueen: The Man & Le Mans", de John McKenna y Gabriel Clark
Del 8 al 12 de maig, Barcelona

BCN Sports Film

Els amants de l'esport i el cinema tenen una cita a BCN Sports Film, Barcelona International FICTS Festival, amb propostes com "Steve Mcqueen: The Man & Le Mans", les produccions catalanes de "Jarabe contra el càncer", "Mar Álvarez. No logo" o "Gigantes descalzos" i més de trenta documentals d'esports per a tots els gustos.

Actualitzat

Arriba la 8 edició de BCN Sports Film, Barcelona International FICTS Festival, amb la novetat d'ampliar fins a nou els espais on es projectaran les produccions seleccionades. El gènere documental estarà present com cada any. A la secció oficial, on competeixen 40 pel·lícules d'arreu del món, competeix "Steve Mcqueen: The Man & Le Mans", de John McKenna, Gabriel Clarke, un documental que va participar anteriorment als festivals Canes i Sant Sebastià. El 1970, Steve McQueen era el rei de Hollywood. Després de l'èxit del cas de Thomas Crown i Bullitt (1968), res podria fer-lo caure. Amant de l'automobilisme, ara podia fer una pel·lícula que seria la passió de la seva vida. El rodatge li canviaria la vida per sempre. El documental combina impressionants seqüències inèdites i enregistraments d'àudio d'entrevistes. És la història verídica d'una llegenda del cinema que ho va arriscar tot per fer realitat el seu somni.

La directora Pola Rapaport és una de les convidades del festival. Estrena a Espanya "Nadia Comaneci, la gimnasta i el dictador", (França, 2016), centrada en la gimnasta romanesa Nadia Comaneci. Als 14 anys va obtenir el primer 10 de la història dels Jocs Olímpics (Montreal 1976). Va compaginar la seva increïble carrera esportiva amb una batalla contra la dictadura de Ceaucescu i, el 1989, va fugir de Romania per decidir, finalment, la seva vida i el seu destí.

Algunes produccions catalanes seran presents al festivals, com "Jarabe contra el càncer" un documental dirigit per Albert Solé i coproduït per Minimal Films, TV3 i Movistar, que explica la lluita del cantant Pau Donés contra aquesta malaltia, i alhora mostra l'univers de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Recentment es va estrenar a TV3 al programa "Sense ficció". També trobareu, entre d'altres, "Mar Álvarez. No logo", una producció de Namuss Films dirigida per Jon Herranz i Gerard Peris protagonitzada per Mar Álvarez, la cinquena dona de la història que va aconseguir escalar el grau 9a/5.14d., tot i no ser professional de l'escalada, i "Gigantes descalzos", una coproducció de Holidays Films i MM4 Producciones. Dirigit per Iván Roiz Pereda i Álvaro Priante, narra com un grup de nens i nenes indígenes de la regió mexicana de Triqui, s'han convertit en la principal font de desenvolupament i esperança per la seva comunitat en guanyar campionats de bàsquet arreu del món.

A més, BCN Sports Film dedica sessions monogràfiques centrades en esports de tota mena. Aquí teniu els documentals que s'hi projectaran:

Running
"Barcelona"
"No se trata simplemente de ir rápido"
"Running, la gran obsesión"

Escalada
"Boys in the Bugs"
"Brette"
"Morir por la cima"
"The Mysteries"

Soundball
"A shot in the dark"

Castells
"Capacitats: els castellers de la il·lusió", producció de Televisió de Catalunya

Canoa de gel
"Chemins de Glace Ice Paths"

Skate
"Cinecittà on Wheels"
"Skatekeet"

Salt d'esquí
"Noriaki"

Salt de trampolí
"Hopptornet Ten Metter Tower"

Surf
"Jinete azul"
"Let's be Frank"

Surf i submarinisme
"Under the Wave"

Esquí "freeride"
"When the Mountains Were Wild"

Ciclisme
"Milk Race: on and on"

Ciclisme paralímpic
"Para-riders in Rio"

Jocs Olímpics
"Olympic Favela"

Atletisme
"Procura-se Irenice"

Triatló
"Pugna Pro Vita – Nani López de Sagredo"
"The Slow Life: Raúl Micó"

Boxa
"Road to Glory"

Patinatge artístic
"Te Face of Ukraine: Casting Oksana Baiul"

Marató
"The Long Distance"

Diversos esports
"All the Way"
"Metronomic"

Anar al contingut