BBVA i Banc Sabadell comencen negociacions per a una possible fusió

El banc resultant comptaria amb 46.000 treballadors i més de 4.200 oficines a Espanya

Actualitzat

El BBVA i el Banc Sabadell han començat formalment les negociacions per a una possible fusió entre les dues entitats. Si s'acaba formalitzant, el nou grup comptaria amb més de 950.000 milions d'euros en actius i tindria una mida similar al de la fusió entre CaixaBank i Bankia.

En comunicats enviats a la Comissió Nacional de Mercat de Valors, les dues entitats han confirmat que han iniciat un procés de revisió d'actius ("due diligence") i han designat assessors externs per avaluar l'operació.

El banc resultant comptaria amb 46.000 treballadors i més de 4.200 oficines a Espanya. També disposaria d'una presència important a Mèxic, Turquia i el Regne Unit.

 

 

Des que, a principis de setembre, CaixaBank i Bankia van anunciar els plans de fusió, els rumors sobre una possible unió de BBVA i Sabadell van començar a sonar amb força. En algunes informacions, fins i tot s'apuntava la possibilitat que Kutxabank se sumés a l'operació.

De fet, durant la presentació dels resultats del tercer trimestre, el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va reconèixer que l'entitat estaria "oberta a aquelles oportunitats que suposen al creació de valor per a l'accionista".

 

Un caixer del Banc Sabadell, a Girona
Un caixer del Banc Sabadell, a Girona (ACN / Xavier Pi)

 

Aquest mateix dilluns, el BBVA ha anunciat la venda de la seva filial als Estats Units al grup PNC per 11.600 milions de dòlars, al voltant de 9.700 milions d'euros. L'operació, segons el BBVA, generarà 8.500 milions d'euros de capital i oferirà "una gran flexibilitat estratègica per invertir de forma més rendible als mercats", ha apuntat el president del banc, Carlos Torres.

Arran d'aquesta operació als Estats Units, el valor a borsa del BBVA s'ha incrementat més d'un 15%. Per la seva banda, el valor del Sabadell s'ha disparat poc abans de les quatre de la tarda, enmig dels rumors sobre el procés de fusió, i ha tancat la sessió amb un creixement de més del 24%.

 

Unes oficines del BBVA
Unes oficines del BBVA (ACN / Alèxia Vilà)

 

El cap de la secció d'Economia de TV3, Francesc Serra, ha analitzat al "Telenotícies vespre" què suposaria aquesta fusió si finalment es porta a terme:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut