Bayer ha anunciat que farà desapaèixer la marca corporativa Monsanto

Bayer s'enfonsa a borsa per la indemnització rècord contra l'herbicida de Monsanto

La firma diu que recorrerà la sentència perquè l'acusa només de contribuir "considerablement " a la malaltia, sense proves concloents

Actualitzat

La cotització de la companyia farmacèutica Bayer ha caigut gairebé un 15% després de ser condemnada a pagar una indemnització rècord a un jardiner per l'ús d'herbicides amb glifosat.

És el nivell més baix de les accions de la firma alemanya des del 2013.

Un tribunal nord-americà va condemnar l'empresa fa uns dies a pagar 289 milions de dòlars un home de 46 anys que havia fet servir durant anys el glifosat  per matar les males herbes i que ara té un càncer terminal

Des que al juny va decidir comprar la química Monsanto, Bayer ha iniciat un camí que porta a reduir al màxim l'impacte d'aquesta marca comercial. De fet, ha anunciat que deixarà molt pocs productes amb el seu nom original i que la marca corporativa Montsanto desapareixerà.

Els directius de Bayer han assegurat que recorreran la sentència, atès que no està demostrada la causa directa entre la malatia del seu client i l'ús del producte.

 

 

De fet, la sentència només fa referència a la falta d'informació donada per la multinacional sobre els risc que té per a la salut l'ús d'alguns productes fitosanitaris.

El jurat considera que el glifosat va contribuir "considerablement" a la malaltia i que el fabricant no va advertir del perill del pesticida.

És la primera sentència condemnatòria per l'ús d'aquest herbicida, encara que, només als Estats Units, hi ha cinc mil demandes semblants.

A Europa, els estudis sobre els efectes cancerígens d'aquest herbicida no es consideren concloents.

Els diferents informes científics arriben a conclusions contradictòries.

De moment, la Unió Europea ha prorrogat l'autorització del glifosat fins al 2022.

Tot i així, alguns ajuntaments catalans han optat per evitar-ne l'ús.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut