Bauzá, de president Balear pel PP a reservista de l'exèrcit i candidat de Ciutadans
L'expresident balear, José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu (ACN)

Bauzá, de president balear per al PP a reservista de l'exèrcit i candidat de Ciutadans

José Ramón Bauzá va deixar el PP al gener en no compartir la política lingüística del partit a les Illes

RedaccióActualitzat

L'expresident de les Balears José Ramón Bauzá ha fitxat finalment per Ciutadans: anirà de número 5 a la llista taronja de les eleccions europees del 26 de maig. Ho ha anunciat el mateix Albert Rivera. Bauzá va sortir del PP el mes de gener passat i va renunciar a l'acta de senador. Va explicar que ho feia perquè no combregava amb la política lingüística del partit conservador a les Balears. Amb tot, Casado tampoc li havia ofert cap lloc de responsabilitat al seu organigrama ni a les llistes.

Així doncs, Ciutadans va sumant polítics sortits d'altres partits. Aquest mateix dimarts va anunciar la incorporació de l'exdiputada socialista Soraya Rodríguez a la llista per les europees com a independent.
 

Albert Rivera i Soraya Rodríguez (Efe)

 

La número dos de la candidatura al Parlament Europeu també ve d'un altre partit: Maite Pagazaurtundua, eurodiputada per UPyD. La llista l'encapçala Luis Garicano.

Segons Rivera, Bauzá se suma a la seva opció política "perquè està fart de concessions al nacionalisme". El líder de Ciutadans ha negat que Bauzá i Soraya Rodríguez puguin ser considerats "trànsfugues" perquè igual que en els anys de la Transició, "el mapa polític està canviant i s'està creant un gran centre polític".

 

Reservista voluntari de l'exèrcit

Dilluns l'expresident balear va anunciar que durant les properes dues setmanes rebrà formació militar per ser reservista voluntari de l'exèrcit espanyol, "un dels somnis de la seva vida".

 

Segons va informar, la seva formació militar acabarà amb l'acte de jurament de bandera aquest divendres. 

"Servir Espanya en el meu cas no ha estat només vocacional, ho he viscut a casa des que vaig néixer. Quan vaig acabar la carrera vaig voler servir l'exèrcit com a farmacèutic militar, i per això vaig estar opositant uns anys. Al final vaig acabar servint el país des de la política i no des de les forces armades, però sempre he tingut aquesta espina clavada".

 

Bauzá va ser president balear del 2011 al 2015 i senador designat pel Parlament balear del 2015 al 2019.  

ARXIVAT A:
CsPPEleccions europees 26M
Anar al contingut