Primer pla del director general de la Policia, Albert Batlle, atenent als mitjans de comunicació a Mollerussa, el 27 de gener de 2017. (Horitzontal)
Primer pla del director general de la Policia, Albert Batlle, atenent als mitjans de comunicació a Mollerussa, el 27 de gener de 2017. (Horitzontal)

Batlle no vol ''interferir'' sobre la seguretat dels Agents Rurals i garanteix ''assessorament'' en cas que se'ls demani

Actualitzat

ACN Mollerussa.-El director general de la Policia, Albert Batlle, ha assenyalat que prefereix no ''interferir'' en el debat que s'està donant en el si del Cos d'Agents Rurals i el Departament d'Agricultura sobre la seguretat dels seus membres arran dels crims d'Aspa (Segrià) de dissabte passat, on van morir dos agents a mans d'un caçador quan es disposaven a fer-li un control. Això no obstant, Batlle ha assegurat que si se'ls demana assessorament ''estarem encantats de col·laborar''. Ara però, ha remarcat que cal esperar en quins termes el Departament d'Agricultura i els Agents Rurals demanen aquest tipus de suport als Mossos d'Esquadra, ja sigui en concepte de formació o qualsevol altre. D'alta banda, Batlle ha dit que el conseller d'Interior, Jordi Jané, ja ha rebut el requeriment de Síndic de Greuges sobre el protocol d'actuació entre els dos cossos i que el respondran en el termini establert per fer-ho.

Batlle ha volgut deixar clar que el reglament sobre la seguretat dels Agents Rurals l'ha de determinar el Departament d'Agricultura i el propi cos, que ''ja és armat i ara s'ha de determinar quin tipus d'armes portaran''. Això no obstant, ha indicat que hi pot haver assessorament dels Mossos en aquest sentit, tot i que encara ''no ens ho hem plantejat''.Cal recordar que des d'aquest divendres, els Agents Rurals que fan controls a caçadors aniran, de forma excepcional, en grups de tres, amb armilles antibales i una arma llarga, arran dels fets d'Aspa de dissabte passat.Batlle ha fet aquestes declaracions a Mollerussa on ha visitat els terrenys on s'ha de construir la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra que serà la seu de la futura ABP Pla d'Urgell-Garrigues.

Anar al contingut