Batet veu "irresponsable" Juanma Moreno per "confrontar ciutadans per raó d'origen"
Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i candidata del PSC, a "Els matins"

Batet veu "irresponsable" Juanma Moreno per "confrontar ciutadans per raó d'origen"

"Respon a nerviosisme i ganes de tornar a experimentar amb la confrontació entre territoris", assegura

Actualitzat

Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i candidata del PSC a Catalunya a les eleccions del 28 d'abril, considera "irresponsables" i "anticonstitucionals" les afirmacions del president d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, que acusa la Generalitat de "trepitjar" i "marginar" els catalans d'origen andalús.

"El que proposa Moreno Bonilla de garantir no sé quins drets als andalusos que viuen a Catalunya és absolutament inconstitucional, perquè no es pot separar uns drets per a uns i uns drets per a altres. Per mi, tots els que viuen a Catalunya són catalans amb independència de seu origen; els andalusos que viuen a Catalunya són catalans i catalanes i tenen el mateix dret de sentir-se'n i de compartir identitats. No és una bona línia d'actuació, és absolutament irresponsable i crec que respon a nerviosisme i ganes de tornar a experimentar amb la confrontació entre territoris i entre ciutadans i ciutadanes que viuen a la mateixa societat, i el que haurien de preservar és la seva bona convivència."

 

Batet ho ha dit aquest dilluns en una entrevista al programa "Els matins" de TV3. Sobre el judici del procés, la ministra no ha volgut opinar, però ha dit que troba sorprenent la declaració de l'exministre d'Interior Juan Ignacio Zoido.

"Em sorprèn i em provoca perplexitat que els responsables d'un govern no tinguin cap coneixement o responsabilitat. Però prefereixo no manifestar-me sobre les declaracions al tribunal."

 

La ministra, que dissabte va ser proclamada oficialment com a cap de llista pel consell nacional del PSC, ha assegurat que el govern ha de seguir governant fins a l'últim moment i refusa les acusacions dels partits a l'oposició d'utilitzar els decrets llei per fer campanya.

"La paradoxa és que el govern del PP, a més de la majoria absoluta, va utilitzar els decrets llei durant els 4 anys. El govern del PP en les últimes 8 setmanes va aprovar 408 decrets que van suposar 3.400 milions d'euros. No sé si és electoralisme, però cap partit a l'oposició ho va criticar."

"Nosaltres no renunciarem a fer res dins el marge legal, dins el que està permès. És un govern que té molts projectes."

"Per nosaltres hi havia urgències socials, com recuperar la sanitat, i ho vam fer."

 

Batet ha dit que la seva intenció és seguir governant després de les eleccions, però concreta sobre possibles pactes amb els independentistes.

"Falta veure si governaríem amb suport dels independentistes. Cal veure els resultats."

"Sortim a guanyar les eleccions amb molts més diputats que ara. El full de ruta que tenim ha quedat força definit."

"Hi ha reptes per afrontar, reptes que compartim amb la resta de països europeus. I hem d'avançar."

 

Batet també ha mantingut la intenció de diàleg amb els independentistes i ha lamentat que el diputat d'ERC Joan Tardà no es torni a presentar a les eleccions al Congrés.

"EL PSOE no ha renunciat mai al diàleg. No hi ha una altra via possible que el diàleg, és la nostra obligació. Cal veure quina és la posició de la resta de forces polítiques."

"Tardà tenia una sensibilitat d'esquerres que predominava. Espero que la llista d'ERC tingui aquest component i ens permeti continuar treballant."

ARXIVAT A:
Eleccions 28APSOEPSCProcés català
Anar al contingut