Batet diu que si ERC i PDeCAT es fixen en els pressupostos "els hauran d'aprovar"
La ministra Meritxell Batet

Batet diu que si ERC i el PDeCAT es fixen en els pressupostos "els hauran d'aprovar"

La ministra reclama el suport dels partits independentistes als pressupostos: "Si es fixen en el contingut, no hi ha cap dubte que els han d'aprovar"

Actualitzat

El govern espanyol vol -i necessita- el vot d'Esquerra Republicana i el PDeCAT al Congrés dels Diputats per tirar endavant els pressupostos. L'atenció se centra ara en aquest dis partits, després que el govern espanyol ha presentat els comptes.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha instat els grups del PDeCAT i Esquerra al Congrés a "fixar-se bé" en el contingut dels pressupostos generals de l'estat.

"Com més s'ho mirin, menys dubtes hi haurà de la necessitat d'aprovar-los."

Abans d'assistir al Consell de la Federació del PSC del Baix Llobregat, la ministra ha defensat que els comptes pel 2019 aprovats pel Consell de Ministres "ofereixen moltes coses" als ciutadans de Catalunya, "igual que als de la resta de l'estat", destacant l'increment de partides en polítiques socials i d'impuls de l'economia.
 

Notícia relacionada: IVA, IRPF i paternitat: les mesures d'uns pressupostos de l'Estat amb futur incert
 

Pressupostos amb futur incert

Pendents de ser tramitats al Congrés dels Diputats, els pressupostos encara tenen un recorregut incert. Pedro Sánchez confia que les inversions a Catalunya siguin una proposta prou atractiva per aconseguir el suport d'Esquerra i el PDeCAT. El govern espanyol, però, avança que no hi haurà concessions cap als presos i exiliats.

Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont -que s'han trobat avui a Waterloo- no consideren que invertir diners previstos a l'Estatut del 2006 sigui el gest que s'espera. Ho troben "cínic". Més enllà de mantenir el seu no als comptes espanyols, Puigdemont confia en el posicionament que adoptin el PDeCAT i Esquerra Republicana.

Per la seva banda, Esquerra -que avui ha reunit la seva executiva a Ginebra- demana un gest polític per replantejar-se la seva posició.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut