Batet argumenta la negativa del govern espanyol a reunir-se amb l'executiu català a Barcelona (EFE)
Batet argumenta la negativa del govern espanyol a reunir-se amb l'executiu català a Barcelona (EFE)
Madrid

Batet defensa una reunió entre Sánchez i Torra, però no entre governs

La ministra de Política Territorial diu que només hi ha reunions entre governs quan són d'altres països

RedaccióActualitzat

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, considera que Torra encara té temps per acceptar la reunió proposada per Pedro Sánchez. En declaracions a RTVE, Batet ha dit que ha de ser una trobada entre els dos presidents i en cap cas entre els dos governs. La ministra ho ha explicat amb aquest argument:

"No hi ha reunions de govern a govern, ni hi ha cimeres. Això es produeix en un altre marc, en un altre context. Això es produeix en relació amb governs d'altres estats, d'altres països. I, per tant, el format natural és aquest, un contacte, una reunió amb els dos presidents."

Precisament, el número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha enviat una carta a "El matí de Catalunya Ràdio", des de la presó de Lledoners, animant el president Torra, el vicepresident Aragonès i la consellera Artadi a "facilitar una reunió amb una delegació del govern espanyol" dijous o divendres, coincidint amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona.

Però Batet rebutja la possibilitat d'una cimera entre governs. La ministra ha explicat que viatjaran a Barcelona el mateix 21-D, i ha apuntat que encara no tenen resposta de la Generalitat sobre la carta de La Moncloa on s'oferia una reunió amb Torra.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezQuim TorraProcés català
Anar al contingut