Bategen el submarí científic que pot baixar a més profunditat del món, fet a Catalunya

El submarí, que pot submergir-se amb tres tripulants a una profunditat de 2.300 metres, disposa d'una esfera amb visió de 360 graus

Redacció/ACNActualitzat

És el submergible acrílic per a tres persones capaç de baixar a més profunditat del món, i és català. L'Aurelia s'ha batejat aquest dilluns al Port Fòrum de Barcelona. El submarí l'ha construït a Catalunya Triton Submarines LLC, per a RevOcean, i l'assemblatge final va tenir lloc a les instal·lacions de l'empresa a Sant Cugat del Vallès.

El submarí ofereix als científics, investigadors i convidats la possibilitat d'observar l'oceà a profunditats de fins a 2.300 metres (7.500 peus). Té una gran esfera acrílica que proporciona una experiència immersiva per als ocupants, amb vistes sense obstacles de gairebé 360 graus. El submarí també està equipat amb sensors científics complets, eines, càmeres i equips de mostreig.

Al vehicle hi poden entrar tres persones, que poden observar l'entorn a través de la cúpula (ACN/Gerard Escaich)

El vehicle té capacitat per a tres persones, un pilot i dos membres més de la tripulació. El submergible passarà per extenses proves de mar al voltant de les illes Balears durant les setmanes vinents, amb les quals es provarà la seva capacitat, rendiment i equips científics.

La prova de mar és l'última fase de la construcció. Hi participaran representants de Triton, funcionaris governamentals i de certificació, i representants del propietari. Això conduirà a la certificació de l'Aurelia per a la seva posada en marxa.

REV Ocean disposa d'un altre vehicle d'aigües profundes, el ROV Aurora. Aquest va entrar en servei l'octubre del 2021 i es va submergir amb èxit a Malloy Deep i Gakkel Ridge, a l'oceà Àrtic.

 

ARXIVAT A:
CiènciaTecnologiaIlles BalearsRecerca científica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut