Sant Sebastià

Batasuna reparteix responsabilitats pel trencament de la treva i el fracàs del procés de pau al País Basc

El líder de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha valorat en roda de premsa el trencament de la treva per part de la banda terrorista ETA, un trencament que, segons ha admès, és una mala notícia i un motiu de preocupació per al País Basc, per a l'estat espanyol i, també, per a l'esquerra abertzale. Per Otegi, la responsabilitat del trencament és exclusivament d'ETA, però ha fet responsables del fracàs del procés de pau el govern espanyol i el Partit Nacionalista Basc, a qui ha acusat de falta de valentia, de no haver fixat una agenda per al procés de pau i d'haver agredit constantment l'esquerra abertzale, cosa que ha impedit que hi hagués igualtat de condicions per a una negociació. Finalment, Otegi ha afirmat que l'acord encara és possible, que Batasuna continua asseguda en una taula i que doblaran els esforços per a la pau.

Actualitzat

En una roda de premsa que ha ofert a Sant Sebastià, acompanyat de Pernando Barrena i Marije Fullaondo, el líder de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, ha dit que la responsabilitat del trencament de l'alto el foc "correspon únicament i exclusivament a ETA", tot i que ha manifestat que "el fracàs i el col·lapse de l'anomenat procés de pau és responsabilitat del govern i del PNB".

Otegi, a més, ha assegurat que tot i la gran preocupació que pot generar el trencament de la treva, no s'ha de transmetre a la ciutadania que "tot s'ha acabat" perquè "el procés és possible en aquest país".

El líder de la il·legalitzada Batasuna ha assenyalat que l'esquerra abertazale "es reafirma al peu de la lletra en la proposta d’Anoeta", i ha afegit que "les treves i els climes de distenció formen part del procés, però que no són el procés".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut