Sant Sebastià

Batasuna demana a ETA que mantingui el seu compromís amb l'alto el foc

El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha demanat a ETA que mantingui "intactes" els compromisos d'alto el foc adquirits el 22 de març, i ha assegurat que el diàleg resolutiu s'ha de fer en absència de violència.

Actualitzat

En roda de premsa a Sant Sebastià, Otegi ha assegurat que l'esquerra abertzale es reafirma "en un dels compromisos adquirits en el seu dia a Anoeta, pel que fa al compromís d'entendre que el diàleg polític resolutiu s'ha de desenvolupar necessàriament en absència de qualsevol tipus de violència".

A més, Batasuna ha fet dues crides, en la primera de les quals s'ha autoemplaçat a ella mateixa i a la resta de formacions basques perquè "sense dilacions i condicions, es posin d'acord sobre les bases" per posar en marxa el diàleg polític.

D'altra banda, ha instat "els agents implicats en el diàleg ETA-govern espanyol perquè manifestin públicament la seva disposició i el seu compromís amb el procés polític multilateral". Al govern espanyol li demana que garanteixi les condicions democràtiques per posar en marxa un procés de "solucions polítiques", i a ETA li ha exigit que "mantingui intactes els compromisos i objectius explicitats en el seu comunicat del 22 de març", en el qual va anunciar la seva intenció de declarar un alto el foc permanent.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut