Bilbao

Batasuna comparteix la "preocupació" d'ETA pel procés de pau i n'acusa directament el PSOE

Batasuna ha emès un comunicat d'urgència aquest divendres a la tarda per valorar el que ha difós ETA amenaçant d'actuar si no es produeixen canvis en un procés de pau que veu en "crisi". La formació il·legalitzada comparteix la preocupació d'ETA per com avancen les negociacions i alerta que també la societat basca està preocupada. Els abertzales només en troben un culpable, el PSOE, a qui acusen de desfigurar el caràcter polític del procés. La formació reclama "forts compromisos" a partir d'ara per part de tothom.

Actualitzat
Batasuna creu que s'hauria de fer una "reflexió profunda" a totes les instàncies que tenen a veure amb el procés de pacificació d'Euskadi. D'aquesta manera els abertzales creuen que es marcaria un punt d'inflexió en un procés que segons diuen, ha quedat desfigurat perquè el PSOE n'ha desvirtuat el caràcter polític. De tota manera, també fan una crida a tots els actors del procés per adoptar "forts compromisos".

D'aquesta manera la formació il·legalitzada considera que s'arribarà a bon port i que, a més, es donarà la imatge de cara a la societat basca que s'avança de manera efectiva i decisiva. I és que segons Batasuna, la preocupació mostrada per la banda terrorista i compartida per la formació abertzale, també és present en la societat del País Basc.

Després de cinc mesos de la declaració de l'alto el foc permanent anunciat per ETA, s'han produït "oportunitats històriques" per acabar amb el terrorisme. Així ho diu Batasuna en el comunicat, on afegeix que no s'han de deixar escapar. En aquest sentit, creu que les condicions que el govern espanyol continua posant a l'activitat de la formació fan un pobre favor al procés.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut