Maverick Viñales
Maverick Viñales s'ha adjudicat la "pole position" en l'última volta (EFE)
Motor

Maverick Viñales fa la "pole position" en el Gran Premi de San Marino de MotoGP

Marc Márquez cau en l'últim sospir de la classificació i serà tercer; Bastianini s'estrena com a primer aquest any en Moto3, mentre que Martín i Mir completen la primera fila

Actualitzat

Maverick Viñales ha estat el més hàbil en l'última volta de la classificació del Gran Premi de San Marino de MotoGP. Els últims minuts d'aquesta sessió han estat d'allò més competits, fins al punt que Marc Márquez, que havia liderat les últimes voltes, ha anat per terra quan faltaven 19 segons. El pilot de Cervera venia pressionat per Andrea Dovizioso, que havia passat al capdavant uns instants abans, però que ha hagut de veure com, encara més a última hora, l'empordanès li prenia la "pole". Així doncs, Dovizioso serà just al seu costat en la primera fila de l'engraellat, i Márquez, tot i la caiguda, ha pogut ser tercer.

Els pilots catalans havien dominat la sessió des dels primers minuts, quan a Márquez i Viñales s'hi afegia Dani Pedrosa en el tercer lloc. El de Castellar, però, ha anat cedint fins a la setena posició i, en canvi, ha estat Jorge Lorenzo qui ha anat de menys a més i s'ha classificat cinquè.

La Q2 s'ha tancat amb Aleix Espargaró, novè, i Álvaro Bautista, que venia de la primera ronda, desè. Allà s'hi han quedat Pol Espargaró (17), Tito Rabat (18) i Àlex Rins (20).

Bastianini s'estrena

Enea Bastianini ha aconseguit la primera "pole position" de la temporada en Moto3. Feia onze mesos que l'italià no ocupava el lloc de privilegi en una primera fila, que, aquesta vegada, ha quedat completada amb Jorge Martín i Joan Mir.

La classificació ha estat marcada per les maniobres especulatives, com sol passar en la categoria petita, i tots els favorits s'ho han jugat tot en els últims tres minuts i mig, després d'haver-se aturat als tallers. En aquest moment, el líder era Fabio di Giannantonio, que ha acabat quart.

El joc d'alternatives i la cerca de les aspiracions han fet que el grup anés atapeït, i això ha provocat un accident preocupant de Gabriel Rodrigo. L'argentí ha pogut evitar una moto que havia caigut i ha volat literalment pels aires. N'ha sortit pel propi peu, però visiblement adolorit en un canell. Tot i això, ha acabat sisè.

Arón Canet s'ha vist perjudicat per aquesta caiguda, i no ha pogut completar la volta ràpida a causa de les banderes grogues. Finalment, ha estat onzè.

Pasini supera Morbidelli

En Moto2, Mattia Pasini s'ha imposat en una dura lluita contra Franco Morbidelli. Aquest havia estat el primer líder sòlid després de superar Dominique Aegerter en la segona volta. El suís ha acabat tercer.

Pasini s'ha anat apropant a poc a poc, seguit per Thomas Luthi, fins que tots dos han aconseguit fer trontollar la posició de Morbidelli en els minuts finals. Luthi, però, no ha mantingut el ritme i ha reculat fins al setè lloc.

Cap dels primers pilots ha hagut de rivalitzar amb Àlex Márquez, que ha estat baixa per la lesió que es va fer en els lliures.

Més enrere, s'han classificat Xavi Vierge (15), Èdgar Pons (18), Àxel Pons (20) i Isaac Viñales (23).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut