Bucarest

Basescu continuarà presidint Romania malgrat el fort rebuig expressat a les urnes per una insuficient participació

El president, suspès de les seves funcions des del 6 de juliol, ha sotmès la seva continuïtat a un referèndum. L'àmplia majoria dels que han votat ho ha fet en contra, però la participació ha estat insuficient per donar per vàlida la voració.

RedaccióActualitzat
Els romanesos estaven cridats aquest diumenge a les urnes per pronunciar-se a favor o en contra de la destitució del president, Traian Basescu, suspès de les seves funcions des del passat 6 de juliol. Més del 85% dels ciutadans que han votat ho han fet en contra de Basescu però, tot i això, aquest mantindrà el seu càrrec.

El motiu: una participació que no ha superat el 50%. Aquest era el mínim necessari perquè la consulta fos donada per vàlida.

Al tancament dels centres de votació, només el 45,92% dels 18 milions de romanesos convocats havien exercit el seu dret a vot.

Els diputats van apartar Basescu del càrrec al·legant que s'havia extralimitat en les seves competències. Però en el fons de la destitució hi ha el conflicte polític entre el president de centredreta i el primer ministre socialdemòcrata Victor Ponta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut