Bars i restaurants de la Franja incrementen les reserves pel tancament a Catalunya

Els restauradors de l'Aragó temen que el seu govern també restringeixi aforaments per la Covid els pròxims dies

RedaccióActualitzat

El tancament de bars i restaurants a Catalunya, que només poden servir menjar per emportar-se, ha provocat una allau de reserves d'última hora en establiments de zones limítrofes com el País Valencià i l'Aragó.

En aquestes comunitats els bars i restaurants continuen oberts, encara que amb algunes limitacions d'aforament o distanciament, i ja han començat a rebre clients catalans per fer-hi àpats o fins i tot celebracions familiars.

És el cas de Binèfar, a l'Aragó, que ha vist com molta gent de les comarques de Lleida ha decidit fer uns quilòmetres de més, i celebrar-hi comunions o altres esdeveniments familiars previstos aquest cap de setmana.

 

A l'Hotel Ciutat de Binèfar han tingut una allau de trucades des de dilluns per reservar dates per fer celebracions de petit format. Però els responsables dels restaurants i les sales de celebracions de les poblacions de la Franja temen que el govern de l'Aragó seguirà el camí del català i aviat també restringirà aforaments o, fins i tot, ordenarà el tancament d'establiments en funció de l'evolució de les dades de la Covid a la regió.

A l'Aragó encara es poden fer dinars i sopars en restaurants en grups de 10 comensals com a màxim. Però això podria canviar en pocs dies, explica el gerent del Mesón la Litera:

"Aquest matí ja sortia a la premsa d'aqui que segurament la setmana vinent hi haurà limitacions una mica més restrictives de taules amb un màxim de 6 persones. I a veure si no anem darrere de Catalunya en el tancament de locals..."

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut