José Manuel Durao Barroso durant una roda de premsa aquesta setmana. (Foto: EFE)
Barroso ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la BBC. (Foto: EFE)
Londres

Barroso veu "extremament difícil" una Escòcia independent a la Unió Europea

El president de la Comissió Europea veu complicat que tots els estats membres donin el vistiplau a la integració d'un país escindit d'un altre país que ja pertany a la Unió. Com a exemple, tot i no fer cap referència a Catalunya, ha posat Espanya i la seva negativa a l'accés de Kosovo a la comunitat europea.

RedaccióActualitzat

El govern britànic ha tingut aquest diumenge en José Manuel Durao Barroso el millor aliat per al "no" a la independència d'Escòcia. El president de la Comissió Europea ha considerat que seria "extremament difícil, si no imposible", que un nou estat sorgit de l'escissió d'un estat membre de la Unió Europea s'hi adhereixi automàticament.

D'aquesta manera ha respost a una pregunta sobre l'eventual victòria del "sí" al referèndum escocès en una entrevista a la BBC, indicant que l'adhesió requeriria el vistiplau de tots els estats membres, extrem que veu complicat que passi.

El polític portuguès, que ha assegurat que no vol interferir en el debat sobre la independència d'Escòcia, no ha fet cap referència a Catalunya però s'ha referit a Espanya a l'hora de parlar dels suports necessaris per ingressar a la Unió Europea, recordant que "Espanya, per exemple, s'ha oposat a reconèixer Kosovo".

Les paraules de Barroso suposen una nova garrotada per al ministre principal d'Escòcia, el nacionalista Alex Salmond, que promou el "sí" en el referèndum d'independència d'Escòcia previst pel 18 de setembre. Salmond vol que Escòcia segueixi sent part d'Europa i advoca per mantenir la lliura esterlina, una aspiració que aquesta setmana li va negar el govern britànic i la resta dels grans partits del Regne Unit.

Anar al contingut