Seül

Barroso afirma que estan preparats per al rescat financer d'Irlanda

La Comissió Europea ha dit que està preparada per al rescat financer d'Irlanda amb el fons de 750.000 milions d'euros que es va crear al maig per frenar la crisi de deute a l'Eurozona si rep una sol·licitud del govern de Dublín, una petició que fins ara no s'ha produït. El president de l'executiu comunitari, José Manuel Durão Barroso, ha confirmat que "en cas de necessitat" tenen tots els instruments que calen preparats, tot i que Irlanda encara no ha demanat cap assistència financera a Europa.

Actualitzat
"En cas de necessitat, i subratllo que ho faríem en cas de necessitat, el president ha confirmat que tenim tots els instruments necessaris preparats després de la situació que vam viure la primavera passada amb un altre Estat membre", ha dit el portaveu de la Comissió, Olivier Bailly.

"Irlanda no ha demanat cap assistència
financera a Europa", ha ressaltat el portaveu. "Però, si cal, la Comissió insisteix que tots els instruments estan preparats", ha afegit davant de les insistents preguntes dels periodistes sobre la possible activació del fons de rescat.

Seguiment dia a dia

"La Comissió, per descomptat, dóna suport a Irlanda davant dels reptes que ha d'afrontar", ha assenyalat el portaveu, que ha subratllat que l'executiu comunitari "examina acuradament la situació cada dia".

Els problemes d'Irlanda s'estan encomanant a Espanya i a la resta de països perifèrics de l'Eurozona. La prima de risc oferta pels bons espanyols a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys se situava aquest dijous en 213 punts bàsics, mentre que en el cas del deute irlandès el diferencial es disparava a un rècord de 683 punts, mentre que els "spreads" sobre els bons de Grècia i Portugal superaven els 940,3 punts i 488,9 punts, respectivament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut